У ПФУ розповіли про процедуру отримання пенсій в квітні

Новини
пенсий

Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку: пенсію буде зараховано на рахунок у банку. Тим, хто обрав АТ «Укрпошта», пенсії доставлять листоноші додому.

Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

«13 квітня 2020 року Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, продовжує фінансування пенсій.На пенсійні виплати спрямовано 1,9 мільярда гривень. З початку місяця профінансовано пенсій на суму 19,1 мільярда гривень. Шановні пенсіонери! Звертаємось до вас з переконливим проханням без нагальної потреби не виходити з дому, не ризикувати своїм здоров’ям і життям», – повідомляє Пенсійний фонд України.

  • Верховна Рада України ухвалила закон про зміни до державного бюджету на 2020 рік, пов’язані зі створенням фонду протидії коронавірусу. Окрім іншого, збільшується фінансування Пенсійного фонду на 30 млрд і Національної служби здоров’я – на 15.7 млрд.
  • Кабінет міністрів прийняв постанову про збільшення виплат пенсіонерам старше 80 років і виплати одноразової грошової допомоги деяким категоріям населення.
  • Близько 10 млн пенсіонерів отримають в квітні доплату до пенсії в 1000 гривень.