Україна закриває ще 10 пунктів пропуску на кордоні

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

Україна закриває ще 10 пунктів пропуску на державному кордоні. Це пункти пропуску на кордоні з Молдовою, Польщею та Румунією.

Про це заявив представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, пише Громадське радіо.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів.

Закрилися пункти пропуску: «Костели», «Смільниця», «Грушів», «Угринів», «Солотвино», «Кальмінци», «Бронниця», «Сокиряни» «Нові Трояни» і «Паланка».

За словами Демченка, всі, хто прибуватиме в ці пункти пропуску, будуть спрямовані на обов’язкову обсервацію.

Демченко зазначив, що в останні дні пасажиропотік щодоби становить 9-10 тисяч чоловік.

Відповідно з рішенням українського уряду, з 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути лише автотранспортом і лише у 19 пунктах пропуску.

Нагадаємо:

  • 13 березня президент України Володимир Зеленський закликав українців, які перебувають за кордоном, протягом трьох діб повернутися додому. Для протидії поширенню коронавірусу 17 березня Україна закрила регулярне авіасполучення.
  • 16 березня Кабмін обмежив перетинання державного кордону, реалізуючи рішення РНБО щодо невідкладних заходів для запобіганню поширення коронавірусу COVID-19 в Україні. Опівночі 16 березня в Україну припинили пускати іноземців та закрили близько сотні пунктів пропуску.
  • Опівночі з 27 на 28 березня Україна для протидії розповсюдженню коронавірусу закрила свій кордон та припинила регулярне пасажирське сполучення з іншими країнами.