У Росії суд 14 травня розгляне апеляцію на вирок кримськотатарському журналісту і активісту Мемедемінову

Новини
Наріман Мемедемінов Фото: Facebook Крымская солидарность

У Росії військовий апеляційний суд міста Власіха (Московська область) 14 травня розгляне апеляційну скаргу на вирок кримському блогеру, громадянському журналісту Наріману Мемедемінову, засудженому 2 жовтня 2019 року до 2,5 років в колонії-поселенні за обвинуваченням у нібито публічних закликах до терористичної діяльності за публікацію на каналі Youtube в 2012-2013 роках новинних відеороликів.

Про це виданню Крим.Реалії повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв.

«Апеляцію на вирок через ситуацію з епідемією коронавірусу будемо розглядати через відеоконференцзв’язок: адвокати будуть знаходитися в Кримському гарнізонному військовому суді в Сімферополі, Наріман буде в СІЗО №1 Ростова-на-Дону, ну, і власне суддя буде засідати в Військовому апеляційному суді в місті Власіха», – розповів адвокат.

Він зазначив, що розраховує на виправдувальний вирок апеляційного суду.

«Звичайно, ми налаштовуємо себе і Нарімана, що суд скасує вирок першої інстанції і винесе виправдувальне рішення, оскільки ми вважаємо, що в його діях немає складу злочину. Разом з тим, у нас є і негативна практика: недавній приклад – апеляція у справі Енвера Сейтосманова, де суд повністю залишив у силі обвинувальний вирок суду першої інстанції. Але ми все ж сподіваємося на краще», – сказав Семедляєв.

Нагадаємо:

  • 22 березня 2018 року в окупованому Криму російські силовики в селі Холмовка Бахчисарайського району обшукали будинок кримськотатарського активіста, блогера Нарімана Мемедемінова, затримали його і відвезли на допит в «кримське управління ФСБ» в Сімферополі. Активіста обвинуватили в нібито закликах до здійснення терористичної діяльності за ст. 205.2 КК РФ за публікацію на каналі Youtube в 2012-2013 роках новинних відеороликів.
  • 23 березня 2018 року«Київський районний суд» Сімферополя заарештував Мемедемінова.
  • 2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд в Ростові-на-Дону засудив Нарімана Мемедемінова до 2 років і шести місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.