КПВВ на адмінкордоні з Кримом залишаться закритими до 22 червня – Держприкордонслужба

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: genichesk.ipc.org.ua

Контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак», «Чаплинка» и «Чонгар» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом залишаться закритими до 22 червня через продовження дії карантину. Кабмін України продовжив дію постанови, якою тимчасово обмежено пропуск громадян через КПВВ.

Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Вчора Кабінет міністрів України оприлюднив постанову №392 про адаптивний вихід з карантину, і відповідно до цієї постанови внесені зміни до нормативних актів уряду, зокрема і в розпорядження №291, яким регламентується перетин адміністративного кордону і функціонування контрольних пунктів в’їзду-виїзду на кордоні з окупованих Кримом. І термін дії цього розпорядження продовжений до 22 червня», – сказав Демченко.

Він нагадав, що відповідно до цього розпорядження функціонування КПВВ на адмінкордоні з Кримом тимчасово припинено. При цьому на окуповану територію можуть потрапити люди, зареєстровані на півострові, а на материкову Україну – люди, прописані за межами окупованої території.

«Крім того, керівником Державної прикордонної служби можуть бути прийняті окремі рішення щодо окремих громадян у разі підстав гуманітарного характеру», – додав Демченко.

Нагадаємо:

  • 17 березня Кабмін Украіни тимчасово обмежив до 3 квітня пропуск громадян через КПВВ на адміністративному кордоні окупованого Криму з Херсонською областю. Тимчасові обмеження стосуються всіх осіб, крім громадян України та членів їх сімей, які перетинають адмінкордон з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя.
  • 25 березня Кабінет міністрів запровадив на 30 днів режим надзвичайної ситуації по всій території України для протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19. Всі карантинні обмеження, були продовжені до 24 квітня. 22 квітня Кабінет міністрів на своєму засіданні продовжив до 11 травня запроваджені в Україні карантинні заходи.
  • 24 квітня Кабмін України через продовження дії карантинних заходів продовжив до 11 травня термін дії тимчасового обмеження пропуску громадян через КПВВ на адмінкордоні з Кримом.
  • Кабмін України ввів з 22 травня адаптивний карантин по регіонам, який має діяти до 22 червня. З цього дня відновиться робота громадського транспорту. Метрополітен та дитячі садки запрацюють 25 травня.