У Криму «суд» залишив під арештом українського військового Добринського – адвокат

Новини
Євген Добринський на допиті Фото: скріншот відео «кримського прикордонного управління ФСБ»

«Верховний суд» окупованого Криму 19 червня відхилив апеляційну скаргу на арешт українського військового Євгена Добринського, якого ФСБ затримала біля адмінкордону з півостровом і підозрює в «незаконному перетині держкордону РФ».

Про це виданню Крим.Реалії повідомив кримський адвокат Іслям Веліляєв, який захищає Добринського.

«Нашу апеляційну скаргу відхилили. Самого Добринського в «суд» не доставили, він брав участь в засіданні через відеоконференцзв’язок. На «суді» я говорив, що для нього це сувори запобіжний захід, тому що злочин малозначний, фактично немає ніяких доказів, що він може сховатися і сховатись від «суду» і слідства, нічим не підтверджується. Однак «суд» вважає по-іншому. Все залишив в силі», – сказав Веліляєв.

За його словами, Добринський, який продовжує перебувати в СІЗО Сімферополя, виглядає непогано.

«Запитали у нього про самопочуття. Він відповів, що все добре. Він передав привіт Україні, своїм родичам, щоб не переживали», – додав адвокат.

Як повідомлялось, 3 червня в Криму «Київський районний суд» Сімферополя заарештував до 1 липня українського військовослужбовця Євгена Добринського.

Нагадаємо:

  • 30 травня на Херсонщині в районі півострова Чонгар біля адмінкордону з Кримом пропав військовослужбовець, який ніс службу на спостережному посту. За попередніми даними військової служби правопорядку в ЗСУ, військовий був викрадений. Біля спостержного поста були виявлені сліди боротьби. Євген Добринський служить в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.
  • 2 червня ФСБ визнала, що Євген Добринський знаходиться на території окупованого півострова. Спецслужба РФ стверджує, що український військовий нібито сам перетнув «держкордон РФ» і був затриманий «у стані алкогольного сп’яніння».
  • Командування десантно-штурмових військ ЗСУ назвало «прогнозованою російською пропагандою» заяви ФСБ про затримання в окупованому Криму військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Євгена Добринського.