Справа Гандзюк: Правоохоронці відкрили провадження проти лікарів Мангера

Новини
Херсонський обласний кардіодиспансер Фото:cardiocenter.ks.ua

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо працівників Херсонського обласного кардіодиспансеру, які видавали фейкові довідки про лікування голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який підозрюється в замовленні нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє у Facebook ініціатива «Хто замовив Катю Гандзюк?».

«Лікарям, які переховували Владислава Мангера та видавали йому фейкові довідки, загрожує кримінальна відповідальність. Правоохоронці відкрили провадження щодо працівників Херсонського обласного кардіодиспансеру», – заявили активісти.

За їх інформацією, лікарям загрожує відповідальність за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст.343 (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити запобіганню злочину чи затриманню особи, яка його вчинила) та ч.1 ст.366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

«Головлікар кардіодиспансеру (Олег – ред.) Мазуряк не вперше переховує Мангера від суду. Раніше він прихистив Мангера під час іншого судового розгляду. Але цього разу Мазуряку хоча б не вдалось випросити для себе таким чином премій, почесних звань, медалей чи хоча б грамоту. А ще сумніше – що Мазуряк підставив свій колектив. І їм тепер разом з ним за це відповідати. Ціна такої «послуги» замовнику Катерини Гандзюк – втрата лікарями посади, високі штрафи або й позбавлення волі. Мангер вже в СІЗО, і за ним можуть поїхати тепер і ті, хто його покривав. І сподіватись на те, що хтось «відмаже» тепер не варто», – наголосили активісти.

Як повідомлялось, 16 червня у лікарні Херсону співробітники СБУ затримали Владислава Мангера, щоб доставити до Печерського райсуду Києва для обрання запобіжного заходу.

Вночі 19 червня Печерський райсуд заарештував Мангера до 28 липня без можливості внесення застави.

Нагадаємо:

  • 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування.
  • Обурені завершенням розслідування активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» провели акцію протесту під Офісом президента з вимогою звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову.
  • Про подробиці розслідування нападу на Катерину Гандзюк читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив».