«ЛНР» тимчасово призупинить пропуск людей через КПВВ «Станиця Луганська»

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

Так звана «ЛНР» 29 червня призупинить пропуск людей через КПВВ «Станиця Луганська» на лінії розмежування з 17:00 до 19:00 в зв’язку доставкою гуманітарного вантажу від Міжнародного Комітету Червоного Хреста на окуповану територію Луганської області.

Про це повідомила представниця «ЛНР» в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ольга Кобцева, передає сепаратистський ресурс «Луганський інформаційний центр».

«Звертаємо увагу громадян, що в понеділок, 29 червня, КПВВ «Станиця Луганська» призупинить пропуск громадян з 17.00 до 19.00 в зв’язку з тим, що на територію «Республіки» буде здійснюватися доставка гуманітарного вантажу від МКЧХ», – сказала Кобцева.

Вона закликала всіх, хто планував перехід через лінію розмежування в цей період, скорегувати час перетину КПВВ.

Як повідомлялось, «влада» так званої «ДНР» з 28 червня закрила єдиний працюючий на території Донецької області КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування, який знаходиться навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» і був відкритий лише 22 червня після тримісячної перерви в роботі через введення карантину. Причина закриття – нібито погіршення ситуації з пандемією коронавірусу на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо:

  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Всім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, роблять безконтактний температурний скринінг тіла і проводять опитування щодо контакту з хворими на COVID-19. Людей (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.
  • Докладні інструкції правозахисників про те, як користуватися мобільним додатком «Дій вдома» для контролю режиму самоізоляції, який повинні встановлювати громадяни на КВПП при виїзді з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, а також з тимчасово окупованого Криму, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань.
  • Держприкордонслужба рекомендує громадянам заздалегідь встановити мобільний додаток «Дiй вдома», щоб якомога швидше перетнути лінію розмежування, інакше покинути непідконтрольні території через КПВВ буде складно.