Зеленський сказав не продовжувати карантин більше ніж на місяць: «всі вже втомилися»

Новини
Володимир Зеленський (у центрі) проводить селекторну нараду Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський наголошує, що не треба поспішати продовжувати карантин більше, ніж на місяць, бо «всі вже втомилися». В свою чергу, міністерство охорони здоров’я хоче розділити Україну на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, в залежності від захворюваності на коронавірус.

Глава держави запропонував обмежити поки термін дії карантинних заходів ще одним місяцем 16 липня під час селекторної наради за участю представників уряду та правоохоронних органів, повідомляє Офіс президента.

«Не треба поспішати з продовженням карантину надовго, треба діяти за розвитком ситуації. Всі вже втомилися від цього карантину. Потрібні чіткі рамки, як ми його продовжимо, щоб у людей були можливості для життя в безпеці, щоб міг функціонувати бізнес, щоб економіка не стояла на паузі. Тому спочатку продовжуємо на місяць, але не довше», – сказав Зеленський.

У відповідь міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що вже розроблено постанову зі змінами щодо існування карантину в Україні в цілому.

За документом, регіони буде поділено на чотири зони – «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону», де діятимуть чіткі критерії щодо обмежень. Обмежувальні заходи запроваджуватимуть залежно від ситуації, що виникає в тому чи іншому населеному пункті області.

15 липня Степанов повідомив в інтерв’ю РБК-Україна, що МОЗ готує проєкт постанови, яким карантин продовжать ще мінімум на місяць.

«У нас 31 липня закінчується карантин. Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати», – пояснив міністр.

Водночас, додав він, у МОЗ пропонують внести корективи в правила адаптивного карантину.

Нагадаємо: