У Луганській області для пішоходів відкрили КПП на кордоні з РФ

Новини
Фото: прес-служба Міністерства внутрішніх справ України

У Луганській області відкрили КПП «Мілове» для перетину пішоходами кордону з РФ – єдиний в Луганській області пункт пропуску, де можна перетнути кордон з РФ. Цей пункт пропуску є автомобільним міждержавним, тобто тут перетинати державний кордон можуть тільки громадяни України або Російської Федерації на автомобілях. Але відповідно до рішення уряду, з 7 липня тут відкрилася можливість і пішого руху. Також для зручності подорожуючих в місцях несення служби прикордонних нарядів і на інформаційному стенді розміщена інформація про правила перетину кордону під час карантину, QR-коди для скачування програми «Дій вдома».

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, на кордоні з Росією в рамках Луганщини залишаються ще тимчасово закритими міжнародні автомобільні пункти пропуску «Танюшівка», «Просяне» і місцеві пішохідні «Мілове» і «Сиротине».

Росія знаходиться в списку країн із значним поширенням COVID-19.

Особи, які в’їжджають з таких країн в Україну, повинні проходити двотижневий карантин (обсервацію або самоізоляцію з додатком «Дій вдома»). В’їзд в Україну іноземцям та особам без громадянства дозволений при наявності поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і чинним на термін перебування в Україні.

Нагадаємо:

  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Громадянам (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.
  • З 28 червня «влада» так званої «ДНР» закрила єдиний працюючий на території Донецької області КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування, який знаходиться навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» і був відкритий лише 22 червня після тримісячної перерви в роботі через введення карантину.
  • За інформацією Держприкордонслужби України, на Донбасі окупанти блокують роботу всіх КПВВ в Донецькій області. На лінії розмежування пропуск громадян здійснюється лише у КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області.
  • В ООН закликали всі сторони конфлікту на Донбасі вжити скоординовані і реалістичні заходи щодо відкриття КПВВ на лінії розмежування. 
  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».