«Мер» Ялти засудив побиття туристів на пляжах нагайками, але впевнений, що ті самі винні

Новини
Фото: YouTube

«Мер» Ялти Іван Імгрунт закликав козаків не бити людей нагайками на пляжах. Так він прокоментував дії охоронця з нагайкою, який прогнав туристів з пляжу. За його словами, це схоже на провокацію. Але впевнений, що люди винні самі.

«Те, що сталося, більше схоже на провокацію з метою дискредитації і самої оздоровниці, і міста Ялти», – наводить агентство РИА Новости його слова. «Мер» підкреслив, що відпочиваючі почали конфлікт першими: грубо поводилися з охоронцем і збили з нього головний убір. Поведінка охоронця він, однак, назвав неприпустимим.

Іван Імгрунт, фото Крыминформ

«Отаман Чорноморського козачого війська» і радник «глави» Криму Антон Сироткін висловив сумніви в тому, що знятий на відео чоловік належить до козаків. Він закликав козаків не застосовувати нагайки при охороні пляжів.

Антон Сироткін, фото: ИА «Общественная служба новостей»

Раніше в мережі з’явилося відео, на якому охоронець проганяв відпочиваючих з пляжу нагайкою. За словами жінки, яка опублікувала кадри з козаком, чоловік вимагав покинути місце, яке належить санаторію, і погрожував їй, а також її чоловіку, матері і чотирирічному синові. Пізніше стало відомо, що його звільнили.

Адміністрація санаторію, де стався інцидент, раніше повідомляла, що охорона порядку на території здійснюється саме в рамках угоди про взаємодію з козачим суспільством. Там також підкреслили, що відвідувачі не були гостями санаторію, але пообіцяли провести службову перевірку і встановити винних.