Правозахисники підготували рекомендації, як зареєструвати місце проживання

Новини
Фото: ua.news

Правозахисники підготували листівку з рекомендаціям як можна зареєструвати своє місце проживання (прописатись) у 2020 році.

Про це повідомляє громадська організація «Донбасс SOS».

«Проблеми із «пропискою» можуть виникнути в найнесподіваніший момент. Юристи Донбас SOS підготували листівку, де виклали всі-всі необхідні відомості щодо Реєстрації місця проживання у 2020 році», – повідомляють правозахисники.

У листівці, створеній на основі мобільного додатку «Твоє право» ви знайдете:

– куди звертатися;
– отримання та зняття з реєстрації;
– вартість послуги;
– перелік необхідних документів та їх зразки;
– особливості прописки на тимчасово окупованих територіях;
– а також як отримати підтвердження та що робити в разі відмови.

info-7-24-шрифт (1)

 

Завантажити листівку в PDF-форматі можна тут.

Нагадаємо:

  • Державна міграційна служба України відзначає, що в період дії карантину не буде застосовувати штрафні санкції за несвоєчасне звернення громадян в підрозділи ДМС для оформлення ID-карти або вклеювання фото в паспорт.
  • Переселенці з Донбасу тепер можуть оформити паспорт у найближчому підрозділі Державної міграційної служби за фактичним місцем проживання чи перебування особи. Саме такий порядок оформлення документів, що посвідчують особу, з 2014 року діє для внутрішньо переміщених осіб з окупованого Криму.
  • Правозахисники пояснили, що треба робити внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та мешканцям непідконтрольних Україні окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб вклеїти фотокартки до паспорта при досягненні 25- та 45-річного віку.
  • Правозахисники пояснили, що є правдою або міфом у найбільш популярних твердженнях стосовно паспорта громадянина України для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щодо яких ходить багато чуток.