#Stopopros: журналіст Бутусов закликав українців «припинити проведення незаконного опитування Зеленського»

Новини
Фото: Facebook

Проведення опитування є порушенням закону про вибори і незаконною агітацією на користь партії «Слуга народу».

Про це заявив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«#Stopopros Шановні співгромадяни, на своїй виборчій дільниці, я, як законослухняний громадянин України, зроблю все можливе, щоб не допустити проведення незаконного опитування, оголошеного президентом Володимиром Зеленським. Проведення опитування є порушенням закону про вибори і незаконною агітацією на користь партії «Слуга народу», тому як тільки я побачу на своїй ділянці тих, хто проводить опитування Зеленського, зроблю все можливе, щоб припинити це правопорушення, зірвати опитування, вилучити як речовий доказ злочину паперу цього опитування. Сподіваюся, що так вчинять на всіх виборчих дільницях всі поважають закони Україна громадяни», – заявив журналіст.

«І коротко по суті. Створення «вільної економічної зони на Донбасі» прямо суперечить державним інтересам України. Не може бути ніяких форм визнання будь-якої діяльності на території, на якій не діють українські закони. Зеленський намагається узаконити бізнес на окупованій території, оскільки це складова частина придністровського сценарію, реалізованого помічником Путіна Дмитром Козаком в Молдові. Росія домоглася, що влада Молдови визнала економічну діяльність окупованого РФ Придністров’я, оформляють документи на експорт з Придністров’я, збирають якісь податки з території, яку не контролюють, і таким чином, дають збирати податки і російській владі. Росія, в результаті, має можливість утримувати за рахунок самої Молдови свою окупаційну адміністрацію. Ми з вами розуміємо, що питання Зеленського – це черговий вкидання російських ініціатив, щоб домогтися припинення опору Україні, і легалізувати бізнес на Донбасі в українському правово м поле, щоб вони почали воювати проти нас за наш рахунок. Зрозуміло, ця чергова проросійська акція президента Зеленського повинна отримати жорстку відсіч у громадянському суспільстві», – заявив Бутусов.

«Пропоную кожному вранці в день голосування вийти на свою виборчу дільницю, і в разі ознак опитування Зеленського на самій ділянці або біля дверей ділянки, що прямо заборонено законом, вжити заходи щодо затримання правопорушників і викласти негайно фото і відео цього порушення в Фейсбук», – запропонував журналіст.

13 жовтня президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня «всенародного опитування».

14 жовтня Зеленський запропонував українцям висловитися про те, чи потрібно запроваджувати в країні довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах.

«Чи підтримуєте ви створення на Донбасі вільної економічної зони?« – це друге питання «опитування» президента Володимира Зеленського, яке він хоче провести 25 жовтня, в день місцевих виборів.