КПВВ «Станиця Луганська» не відкриють до 15 листопада, але пропускати будуть

Новини
КПВВ
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

Тимчасове припинення пропуску осіб через КПВВ «Станиця Луганська» продовжено до 15 листопада 2020 року. Перетнути лінію розмежування через КПВВ можна буде тільки за окремим рішенням командувача. Потрібно мати документально підтверджені життєво важливі обставини соціально-гуманітарного характеру.

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції Об’єднаних сил.

За рішенням командувача Операції Об’єднаних сил, громадяни, що мають зареєстроване місце проживання на тимчасово окупованій території України, в КПВВ «Станиця Луганська» можуть бути пропущені через лінію розмежування до місця реєстрації, повідомили в штабі ООС.

За інформацією українських прикордонників, поширення коронавирусной інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини стає критичним.

«Окупаційна адміністрація РФ не в змозі стабілізувати епідемічну ситуацію. Істотно погіршує стан справ на тимчасово окупованій території України відсутність достатньої кількості кваліфікованих медичних працівників та засобів протидії захворюванню, призупинення пропуску осіб через лінію розмежування в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» продовжено до 23 : 59 15 листопада 2020 року», – зазначають у штабі.

У так званій «ЛНР» дозволили жителям окупованої території перетинати КПВВ на лінії розмежування частіше ніж один раз на місяць, але для цього буде потрібно спеціальний дозвіл «надзвичайної санітарно-протиепідемічної комісії». Зараз єдиний діючий на Луганщині КПВВ «Станиця Луганська» тимчасово закритий Україною через поширення коронавірусу в «ЛНР».

Нагадаємо:

  • З 25 вересня окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • У «ЛНР» будуть відправляти на обов’язкову 14-денну обсервацію всіх громадян, які прибули з підконтрольній території України через єдиний працюючий на лінії розмежування в Луганській області КПВВ «Станиця Луганська». У той же час ця вимога не застосовується до осіб, які прибули з Росії і так званої «ДНР».
  • З 15 жовтня за наказаом Командувача ООС пропуск осіб через КПВВ «Станиця Луганська» тимчасово припинений через бездіяльність окупаційної адміністрації РФ, яка призвела до швидкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини. Як виняток, за наявності документально підтверджених життєво важливих підстав соціально-гуманітарного характеру, Командувач ООС може прийняти окреме рішення щодо пропуску осіб через цей КПВВ.