Резніков запевняє, що в цьому році модернізують КПВВ «Чонгар»

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: IPC-Генічеськ

Зараз робиться все, щоб допомогти українським громадянам, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, і зберігати з ними зв’язок.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, повідомляє сайт глави держави.

За його словами, саме тому 10 листопада з української сторони було відкрито чотири КПВВ в Донецькій області та три – у Луганській. Резніков анонсував відкриття через місяць сервісного центру в Новотроїцькому.

Також в поточному році модернізують КПВВ на Чонгарі, а в наступному році на всіх КПВВ будуть обладнані сервісні центри.

Президент Володимир Зеленський російською мовою запевнив українських громадян, які проживають на окупованих територіях, що Україна для них відкрита. Зеленський нагадав, що Україна відновила роботу всіх КПВВ на лінії розмежування з ОРДЛО, а також відкрила два нових КПВВ і сервісний центр, в якому мешканці ОРДЛО можуть отримати пенсії та соцвиплати, загалом – 88 різних адміністративних послуг.

«Хочу обратиться к нашим гражданам, нашим украинцам, которые находятся на временно оккупированных территориях. Вы видите сами все. Украина для вас открыта во всех смыслах этого слова. Вы знаете, кто блокирует КПВВ с другой стороны, кто разделяет нас.

Сегодня Украина делает все, чтобы это наконец закончилось. И когда я говорю «это», я не только о КПВВ, я про это, которое творится седьмой год», – сказав Зеленский.

11 травня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заснувало державне підприємство «Реінтеграція та відновлення», про що свідчить запис у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України від 23 квітня 2020 року. Основним видом діяльності держпідприємства є державне управління загального характеру. Окрім того, серед видів діяльності вказані основні види будівельних робіт, діяльність, пов’язана з транспортом, управлінням трудовими ресурсами, діяльність в області оборони. зв’язків з громадськістю тощо. Держпідприємство зареєстровано у м. Херсон, площа Свободи, 1. За цією ж адресою розташована Херсонська обласна державна адміністрація. Виконуючим обов’язки директора ДП «Реінтеграція та відновлення» призначено Ланіна Дмитра Олександровича, бізнесмена з м. Миколаїв, який керував бізнесом у Криму.

Про можливу спробу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій монополізувати ринок робіт з відновлення повернутих під український контроль територій Донбасу дивіться у відеоблозі Євгенія Лешана Реінтеграція заради прибутку.

Нагадаємо: 

  • 12 лютого 2020 року постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич повідомив, що на КПВВ «Чонгар» буде збудовано каплицю та молитовну кімнату для мусульман.
  • 1 лютого 2020 року Мінветеранів повідомило, що міжвідомча робоча група розробить єдиний стандарт облаштування, утримання та функціонування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму.
  • 30 січня 2020 року Кабінет міністрів України спростив процедуру виїзду з тимчасово окупованої території Донбасу підліткам від 14 до 16 років, дозволивши їм перетинати КПВВ на лінії розмежування за свідоцтвом про народження.
  • (КПВВ) «Каланчак» на адмінкодоні з окупованим Кримом Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) поки що працює лише частково і не надає повного обсягу послуг, повідомив 27 січня 2020 року голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.
  • Сервісна зона на КПВВ «Чонгар» буде потужнішою, ніж на КПВВ «Каланчак», повідомив 23 ссічня 2020 року постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич.