ЦВК оприлюднила результати виборів мерів у Херсоні, Краматорську, Кам’янці-Подільському та Українці

Новини
Фото: kherson.ipc.org.ua

Центральна виборча комісія оприлюднила підсумки другого туру виборів міських голів у Херсоні, Краматорську, Кам’янці-Подільському та Українці, які відбулися 15 листопада.

Результати виборів у чотирьох містах Центрвиборчком опублікував на своїй сторінці у Facebook з посиланням на інформацію тервибрчкомів.

Зокрема, міським головою Херсона обраний кандидат від партії «Нам тут жити», народний депутат Ігор Колихаєв, якому віддали голоси 63,59% виборців.

Мером Краматорську Донецької області став самовисуванець Олександр Гончаренко. За нього проголосували 57,85% виборців.

Міським головою Кам’янця-Подільського Хмельницької області обраний голова місцевої організації партії ВО «Свобода» Михайло Посітко. Він отримав 58,33% голосів виборців.

Мером міста Українка Київської області став кандидат від партії «Європейська солідарність» Олександр Туренко. За нього проголосували 51,5% виборців.

Як повідомлялось, у другому турі виборів мера Одеси, який пройшов 15 листопада, переміг діючий міський голова Геннадій Труханов, за якого проголосували 54,28% виборців. Його конкурент, нардеп Микола Скорик отримав 42,17% голосів виборців.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких українці обирали депутатів місцевих, районних та обласного рад, голів міст, селищ і сіл. Вибори проводилися за новим Виборчим кодексом, який передбачає пропорційну систему виборів депутатів з відкритими списками до місцевих рад тих населених пунктів, де зареєстровано понад 10 тис. виборців. Вибори в територіальних громадах з меншим числом виборців проходили за мажоритарною системою.
  • 15 листопада в Луцьку, Одесі, Сумах, Херсоні, Кам’янець-Подільському Хмельницької області, Краматорську, Українці Київської області відбулося повторне голосування на виборах міського голів. У всіх містах, крім Українки, повторне голосування відбулося в зв’язку з тим, що під час голосування 25 жовтня жоден з кандидатів не отримав більше 50% голосів виборців, які взяли участь в голосуванні.
  • За даними ЦВК, середня явка виборців у другому турі виборів мерів семи українських міст склала 24%. За даними ОПОРИ, явка склала 23,9%.
  • За загальною оцінкою спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, протягом повторного голосування на дільницях не виявлено суттєвих порушень, які могли б вплинути на результати виборів.