Міноборони готове розширити фінансування української ракетної програми

Новини
Фото: "День"

Міністерство оборони України готове збільшити фінансування перспективних проєктів української ракетної програми.Про це керівник оборонного відомства Андрій Таран заявив за підсумками робочого візиту на підприємства вітчизняної ракетно-космічної галузі – ДП «Південмаш» і ДП «КБ «Південне», повідомляє пресслужба Міноборони.

Т.в.о. Генерального директора ДП «КБ «Південне» Олександр Кушнарьов ознайомив Віцепрем’єр-міністра та Міністра оборони з ходом робіт над проектами оборонної та космічної тематики, за якими зараз працюють на підприємстві. Особливу увагу було приділено військовим розробкам, супутникам та міжнародним космічним проєктам.

«Міністерство оборони останнім часом активізувало роботу над нарощенням нашого ракетного щита. Тому, крім іншого, тут, у Дніпрі, нас цікавлять перспективні розробки у сфері ракетно-реактивного озброєння для Збройних сил України. Для цього Міноборони готове розширити фінансування української ракетної програми», – заявив Таран.

Міністерство оборони України і «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», яке входить до складу Укроборонпрому, уклали контракт про постачання у 2021 році до Збройних сил берегових комплексів РК-360 МЦ «Нептун».

Як повідомлялось, у жовтні 2020 року Міноборони прийняло рішення про закупівлю нового вітчизняного берегового ракетного комплексу «Нептун» та іншого ракетного обладнання ще поточному році, хоча запланованим фінансовим ресурсом на 2020 рік кошти на закупівлю «Нептуна» передбачені не були.

Нагадаємо:

  • Новітній вітчизняний наземний ракетний комплекс Р-360 «Нептун» успішно пройшов державні випробування. 17 червня 2020 року на полігоні ЗС України «Алібей» в Одеській області відбулись пуски крилатих ракет з бойовою частиною. Розробник ракетного комплексу ДП Державне Київське конструкторського бюро «Луч» готове почати його серійне виробництво та розпочати роботу над повітряним і морським варіантами «Нептуна».
  • Командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа повыдомив, що до 2025 року ВМС України сформують три дивізіони берегового комплексу крилатих ракет наземного базування РК-360МЦ «Нептун», які вже прийняті на озброєння українського флота. Дивізіони будуть розміщені на узбережжі Чорного і Азовського морів.