Ощадбанк знизив ставки по кредитах для малого бізнесу

Новини
Ощадбанк
Фото: epravda.com.ua

Ощадбанк знизив ставку кредитування для представників малого та середнього бізнесу за найпопулярнішими програмами, овердрафтами і мікрокредитами.

Про це повідомляє пресслужба банку.

У банку продовжують діяти спеціальні умови, за якими бізнес-клієнти Ощадбанку мають можливість поповнити оборотний капітал, придбати транспорт або обладнання за рахунок кредитних коштів зі ставкою від 11,25% річних у гривні.

За програмою з Фонду розвитку підприємництва ставка складе від 10,25% річних.

У 2020 році Ощадбанк надав клієнтам МСБ понад 4 млрд грн кредитів. Банк профінансував близько 4 тисяч бізнес-проектів по створенню або розвитку різних напрямків бізнесу.

В Ощадбанку пояснили, які операції можна провести без особистої присутності пенсіонера-переселенця, оскільки через тривалий карантин і закритих КПВВ багато пенсіонерів зі статусом внутрішньо переміщеної особи (ВПО), які живуть на окупованому Донбасі, не можуть потрапити в відділення Ощадбанку на підконтрольній українській влади території.

Як повідомлялося, Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО), термін дії яких спливає під час карантину, до 1 березня 2021 року.

Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію. Карти пенсіонерів-переселенців, які перевипустити, можуть зберігатися в відділеннях банку до 31 березня 2021 року.

Ощадбанк повідомив, що платіжні картки ВПО, які обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», і термін дії яких закінчується під час карантину, не блокуватимуться до 1 березня 2021 року: у таких карт зберігаються базові можливості, але є і обмеження. Коли людина забере у відділенні свою нову (перевипущену) картку, то платіжна карта, термін дії якої був продовжений, стане неактивною відразу після активації нової платіжної картки.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк нараховує в повному обсязі і вчасно усі кошти на рахунки пенсіонерів зі статусом ВПО, які зараз через карантинні обмеження не можуть виїхати з окупованого Донбасу на підконтрольну українській владі територію. Пенсії очікують своїх власників і будуть доступні при першому їхньому зверненні.
  • ВПО за послугу СМС-інформування в Ощадбанку оплачують 7 грн на місяць. Крім того, з 1 грудня вони можуть знімати пенсії без комісії у банкоматах та відділеннях банку.
  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.