Понад 800 громадян пройшли тестування на антиген COVID-19 у КПВВ на адмінкордоні з Кримом – Верігіна

Новини
Ірина Верігіна, представниця уповноваженого Верховної Ради щодо дотримання прав жителів АРК і Севастополя Фото: facebook.com/IPC.Kherson

На даний час 816 громадян скористались можливістю пройти безкоштовний тест на антиген COVID-19 у пунктах тестування, які облаштовані в сервісних зонах КПВВ на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Про це Ірина Верігіна, представниця уповноваженого Верховної Ради України щодо дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим і Севастополя, повідомила у програмі «Питання національної безпеки» (проект Центру журналистських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська, 16 лютого 2021 року).

«На сьогодні у нас є інформація, яку нам надали, що це 816 осіб, які змогли протестуватися на КПВВ «Каланчак» і «Чонгар», – сказала Верігіна.

Вона також вказала на необхідність вирішення проблеми з часом роботи пунктів тестування у КПВВ та транспортом для медиків, які там працюють.

«Пункти тестування, які є і на «Чонгарі» і на «Каланчаку», працюють з 8:00 до 16:00. Потрібно вирішити питання, щоб пункти працювали цілодобово, тому що КПВВ працюють цілодобово, і питання підвозу медичних працівників, питання транспорту тому що, наприклад на КПВВ «Каланчак» медичних працівників інколи не підвозять, бо немає чим підвозити цих людей», – зазначила представниця українського омбудсмена.

Як повідомлялось, 15 лютого 2021 року монітори Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини встановили, що Херсонська обласна державна адміністрація не забезпечила належне функціонування пункту експрес-тестування на визначення коронавірусу SARC-CoV-2 на КПВВ «Каланчак».

Нагадаємо:

  • 5 січня 2021 року Кабмін України прийняв постанову, якою дозволив проводити в КПВВ тестування на коронавірус осіб, які прибувають з територій окупованого Криму і Донбасу не тільки методом ПЛР, а й за допомогою експрес-тесту на визначення антигену COVID-19.
  • 11 січня заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій повідомив, що для КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом виділено 1000 тест-систем по 500 на кожний. Тестування є безкоштовним.