Українська співачка з Криму Юлія Качула і репер Мixa записали пісню на слова Тараса Шевченка

Новини
Фрагмент відеокліпу, репер Мixa і Юлія Качула Фото: YouTube Юлія Качула

Співачка з окупованого Криму Юлія Качула і український репер Мixa записали пісню і відео на слова вірша «Гоголю» українського поета, письменника і художника Тараса Шевченка.

Відеокліп опублікований 9 березня до дня народження Кобзаря на Youtube-каналі Юлії Качули.

«Шевченко дуже цінував Гоголя за українські патріотичні твори, зокрема повість «Тарас Бульба». За його сатиричне змалювання у «Ревізорі» і «Мертвих душах» прогнилої, деградуючої московської (від Московія) дійсності. Дякую, Тарасе, за орієнтир – створювати речі, щоб не росли, як богилова, покоління оглухлих та німих», – написала Качула в коментарі до відео.

Нагадаємо:

  • В жовтні 2019 року кримські діти різних національностей, учні викладачки вокалу Юлії Качули з Сімферополя записали відео української версії в сучасній обробці відомої кримськотатарської пісні Güzel Qırım (Прекрасний Крим).
  • В жовтні 2020 року в окупованому Криму Юлія Качула разом з групою «Діти Криму» записала кавер-версію на пісню українського виконавця Кузьми Скрябіна (Андрій Кузьменко) «Чуєш Біль» та зняла кліп до неї.
  • 21 лютого 2021 року в Криму українська співачка, автор пісень, викладачка вокалу, журналістка і перекладачка Юлія Качула презентувала альбом україномовних пісень «Небо – вище там, де ми!».