У Криму співачка Юлія Качула презентувала альбом україномовних пісень

Новини
Юлія Качула Фото: YouTube Юлія Качула

В окупованому Криму українська співачка, автор пісень, викладачка вокалу, журналістка і перекладачка Юлія Качула презентувала альбом україномовних пісень «Небо – вище там, де ми!».

Збірник пісень Качула опублікувала на своєму YouTube-каналі.

«Нарешті скинула тягар незаписаних пісень. Це неопубліковані пісні, на які вже були зроблені аранжування, які я укомплектувала разом з аудіозбірником, записаним ще в 2007-му. Це наш з батьком внесок в українську (і не тільки) музику, пісню, культуру. Хоча пісенного сімейного матеріалу ще вистачить, напевно, до кінця життя. Мрію заспівати їх з оркестром. Ці пісні варті того, щоб бути почутими», – написала у коментарі до альбому співачка.

«Деякі «знавці» нарікали, що аранжування не «модне», але для мене кожна з цих пісень – історія, яку ми в тих умовах і з тими небагатьма можливостями намагалися закарбувати у пам’яті і записі. Можливо, хтось колись відшукає, вслухається, як у старі альбоми Скрябіна, якого тоді – його справжнього – мало хто розумів і сприймав, зробить кавер. Але краще цінувати такі речі за життя. Дякую Микиті Тітову за символічну обкладинку. Тримаймо небо і нехай воно буде вищим там, де є ми!», – додала Качула.

Нагадаємо:

  • В жовтні 2019 року кримські діти різних національностей, учні викладачки вокалу Юлії Качули з Сімферополя записали відео української версії в сучасній обробці відомої кримськотатарської пісні Güzel Qırım (Прекрасний Крим).
  • В жовтні 2020 року в окупованому Криму Юлія Качула разом з групою «Діти Криму» записала кавер-версію на пісню українського виконавця Кузьми Скрябіна (Андрій Кузьменко) «Чуєш Біль» та зняла кліп до неї.