На Донбасі окупанти на один день відкриють пункт пропуску

Новини
пункт пропуска
КПВВ «Оленівка» у так званій «ДНР» Фото: dan-news.info

«ДНР» на один день розблокує пункт пропуску «Оленівка» під Донецьком. Перетнути лінію дотику можна буде з 9:00 до 16:30. Після переходу України на літній час різницю в часових поясах немає.

Про це повідомляє «штаб ДНР щодо попередження коронавируса».

При цьому, як і раніше, діють обмеження. Для виїзду з підконтрольною «ДНР» території потрібно мати реєстрацію на контрольованій українською владою території. Для в’їзду в бік Донецька необхідно заздалегідь отримати дозвіл «міжвідомчого штабу ДНР».

При в’їзді в ОРДО потрібно заповнити бланк-згоду «на напрям в стаціонарне відділення установи охорони здоров’я для проведення обстеження». Або, при бажанні, можна здати експрес-тест на коронавірус вартістю 1750 рублів (650 гривень). У разі негативного результату, потрібно дати згоду на самоізоляцію будинку. При позитивному результаті тесту – людини направлять в лікарняний стаціонар для проведення подальшого обстеження.

Люди, які направляються на підконтрольну Україні територію, повинні встановити мобільний додаток «Вдома», щоб відправитися на двотижневу самоізоляцію. На КПВВ «Новотроїцьке» прибули з ОРДО можуть безкоштовно здати експрес-тест на антиген коронавируса. У разі негативного результату самоізоляція, контрольована мобільним додатком «Вдома», буде завершена достроково. Також самоізоляцію можна припинити після негативного ПЛР-тесту на Коронавірусние інфекцію.

Якщо людина не може встановити додаток «Вдома» через невідповідною моделі телефону і не має можливості купити новий в магазині на території при КПВВ, – повинен відправитися на обсервацію.

Як повідомлялось, 24 лютого 2021 року представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі від України Сергій Гармаш заявив, що на Донбасі окупаційні «адміністрації» в так званих «Л-ДНР» вже готують механізм, за допомогою якого будуть обмежувати пересування людей через КПВВ на лінії розмежування, навіть коли пандемія коронавірусу завершиться.

Нагадаємо:

  • 10 листопада 2020 року Україна відновила роботу семи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі: «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське» в Донецькій області, а також «Станиця Луганська» та нові КПВВ «Щастя» і «Золоте» в Луганській області. Однак працюють лише два КПВВ – «Станиця Луганська» і «Новотроїцьке», інші бойовики блокують.
  • За даними правозахисників, як миниму до кінця квітня окупаційні адміністрації в ОРДЛО не мають наміру відновлювати нормальний режим роботи КПВВ на лінії розмежування, який існував до введення карантинних обмежень. Окупанти прагнуть, щоб жителі ОРДЛО менше їздили на підконтрольну територію України і більше в Росію.
  • Нардеп Муса Магомедов заявив, що незаконні угруповання «Л-ДНР» не відкривають КПВВ на лінії зіткнення на Донбасі, оскільки заробляють на переведенні в готівку пенсій жителів ОРДЛО, які не можуть виїхати з окупованої території, щоб їх отримати самостійно.