В Україні змінили правила перетину КПВВ на авто для жителів ОРДЛО

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» у так званій «ДНР» Фото: dan-news.info

Власник (або особа, що експлуатує транспортний засіб на законних підставах), який проживає на тимчасово окупованих територіях, у разі втрати (пошкодження) реєстраційного документа на транспортний засіб може перетнути КПВВ у напрямку контрольованої Україною території на підставі копії реєстраційної картки транспортного засобу, яка підтверджує держреєстрацію транспортного засобу на території України.

Таким чином, уряд схвалив постанову щодо внесення змін до порядків, затверджених постановами уряду від 4 червня 2015 р. №367 та від 17 липня 2019 р. №815, у частині, що стосується питань перетину КПВВ на транспортних засобах громадянами України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

«Проєкт постанови Кабінету Міністрів розроблено з метою вирішення проблемних питань перетину КПВВ на транспортних засобах громадянами України (власниками транспортних засобів (осіб, що експлуатують такі засоби на законних підставах), які проживають на тимчасово окупованих територіях. Копія реєстраційної картки транспортного засобу видається територіальним органом з надання сервісних послуг МВС за місцем звернення власника або його уповноваженої особи незалежно від місця реєстрації (проживання) фізичної особи чи місце перебування юридичної особи».
Poyasnyuvalna_zapiska

Нагадаємо:

  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».
  • У «ДНР» пояснили, яким чином можуть виїхати на підконтрольну Україні територію члени сім’ї, у яких є прописка по різні боки лінії розмежування.
  • 25 серпня 2020 року у «ДНР» частково змінили порядок виїзду на підконтрольну Україні територію через КПВВ «Оленівка», який зараз відкривається для перетину лінії розмежування по понеділках і п’ятницях. Тепер громадяни з реєстрацією (пропискою) на підконтрольній Україні території можуть виїжджати з «ДНР» безперешкодно.