Ощадбанк подав апеляцію на вердикт суду в Парижі про скасування рішення арбітражу про виплату РФ $1,3 млрд

Новини
Ощадбанк
Фото: epravda.com.ua

Державний Ощадбанк подав до касаційного суду Франції заяву про апеляційне оскарження рішення апеляційного суду Парижа про відсутність у арбітражу юрисдикції у справі про відшкодування українському банку $1,3 млрд збитків від анексії Криму.

Про це повідомив глава правління Ощадбанку Сергій Наумов, пише Інтерфакс-Україна.

При цьому він зазначив, що рішення апеляційного суду ніяк не вплинуло на фінансовий стан банку.

Міністерство юстиції РФ заявило, що «рішення паризького суду, мовляв, підтверджує позицію Росії щодо відсутності в арбітражних трибуналів юрисдикції при розгляді «кримських справ» відповідно до норм міжнародного права. І це рішення, мовляв, матиме прецедентне значення і в інших справах за участю так званих «українських інвесторів», що їх розглядають арбітражні трибунали та державні суди в європейських юрисдикціях». Але це відверта брехня.

Як повідомлялось, 30 березня  2021 року у Мінюсті РФ проінформували, що Апеляційний суд Парижа задовольнив їх позов в суперечці з Ощадбанком України у справі про компенсацію 1,3 млрд доларів за втрачені банком активи в окупованому Криму. В Ощадбанку заявили, що оскаржать рішення Апеляційного суду Парижа у справі проти Російської Федерації.

Нагадаємо:

  • 26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення про стягнення з РФ на користь державного Ощадбанку 1,3 млрд доларів США для компенсації збитків за втрачені активи в окупованому Криму.
  • 16 травня 2019 року заступник директора Департаменту реструктуризації заборгованості і стягнення Ощадбанку Ірина Мудра повідомила Центру журналістських розслідувань, що Росія може спробувати домогтися скасування рішення Міжнародного арбітражу про стягнення з неї 1,3 млрд доларів США в якості компенсації збитків, завданих акціонерному товариству «Ощадбанк» внаслідок російської анексії Криму.
  • 2 грудня 2020 року Верховний Суд дозволив Ощадбанку відновити стягнення $1,3 млрд з РФ збитків, завданих в результаті незаконної анексії Криму.