РНБО запровадила санкції проти ще трьох контрабандистів: німця, двох українців та афілійованих з ними компаній

Новини
Олексій Данилов, секретар РНБО України Фото: facebook.com/president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони 30 липня запровадила персональні санкції щодо трьох контрабандистів: громадянина Німеччини, двох громадян України та 24 афілійованих з ними компаній.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО в Краматорську Донецької області, передає Укрінформ.

«Наступне питання, яке ми розглядали – це питання застосування персональних економічних, обмежувальних санкцій. Як ви знаєте, ми почали вже працювати з тою категорією людей, яку в народі називають контрабандистами. Не всі з них увійшли в попередні списки. Ці списки були доповнені, і на цей раз список формувала не Служба безпеки України, а МВС на чолі з міністром Денисом Монастирським. На сьогоднішній день до цього списку увійшли три фізичні особи, а саме: Олександр Акст, громадянин Німеччини, 1986 року народження, громадянин Валерій Григорович Фальковський, 1974 року народження, громадянин Студенець Владислав Олександрович, 1984 року народження. Один громадянин Німеччини і два громадянина України», – сказав Данілов.

Він також зазначив, що до санкційного списку також включені «24 компанії, які афілійовані з цими панами».

Данілов запевнив, що боротьба з контрабандистами триватиме й надалі та пообіцяв нові санкції РНБО щодо тих, хто не припинить протизаконну діяльність.

Нагадаємо:

  • 3 квітня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО України про застосування санкцій проти «Россотрудничества» та ще 10 компаній з РФ і окупованого Криму. Крім того, обмежувальні заходи застосовані проти десяти осіб, яких в Офісі президента називають найбільшими контрабандистами України.
  • Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення громадянства України трьох осіб, проти яких рішенням РНБО введені санкції за причетність до контрабанди. Йдеться про Вадима Альперіна, Араіка Амірханяна та Олександра Єрімічука. Рішення про позбавлення їх українського громадянства пов’язане з наявністю в них громадянства інших держав: у Альперіна – ізраїльського, у Амірханяна – вірменського, у Єрімічука – румунського.
  • 15 квітня 2021 року РНБО України ввела обмежувальні заходи стосовно ще низки юридичних і фізичних осіб через причетність до контрабанди.
  • 21 квытня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО України від 15 квітня про введення на три роки санкцій проти 13 осіб, причетних, за даними СБУ, до контрабанди, а також проти 95 пов’язаних з ними компаній, дві з яких мають російську реєстрацію.