Біля КПВВ «Станиця Луганська» відкриється сучасний ЦНАП

Новини
КПВВ «Станица Луганская»
КПВВ «Станиця Луганська» Фото: БФ "Право на захист"

Біля КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області планується створення ще шести Центрів надання адміністративних послуг: в Коломийчихській, Шульгінській, Широківській сільських і Лозно-Олександрівській, Нижньодуванській і Білолуцькій селищних громадах.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України проводяться заходи щодо створення в селищних та сільських територіальних громадах сучасних сервісних центрів з надання населенню адміністративних, пенсійних, соціальних, банківських послуг, послуг зв’язку тощо.

Такий пілотний проект із впровадження подібного центру, в якому буде розміщений і ЦНАП, реалізується в Шульгінській сільській громаді. Планується, що його відкриття відбудеться у вересні.

Крім того, зараз в рамках реалізації Програми розвитку ООН з відновлення і розвитку миру, що фінансується Європейським Союзом, здійснюються ремонтні роботи приміщення в Станиці Луганській загальною площею 711 кв. м, де буде розміщений сучасний ЦНАП. Він буде перебувати на відстані 700 м від КПВВ «Станиця Луганська». Орієнтовний термін відкриття цього ЦНАП – жовтень 2021 року.

На сьогодні мешканці Луганщини отримують адміністративні послуги в 106 місцях доступу: 20 центрах надання адміністративних послуг, 77 віддалених робочих місцях і дев’яти мобільних ЦНАП, де працює 150 адміністраторів.

У першому півріччі 2021 року було надано 155 тис. адміністративних послуг, з них в електронному вигляді – майже 9 тис.

У ЦНАП надаються найбільш популярні адміністративні послуги: реєстрація місця проживання, державна реєстрація прав на нерухоме майно та бізнесу, із земельних питань, послуги соціального характеру, паспортні послуги тощо.

Паспортні послуги надаються через 14 ЦНАП, комплексна послуга еМалятко – через 12.

Разом з тим в ЦНАП Лисичанської і Сєверодонецької міських військово-цивільних адміністрацій впроваджена послуга з видачі та обміну водійського посвідчення.

Жителі окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) можуть не проходити двотижневу самоізоляцію після перетину контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі за деяких умов.

Нагадаємо:

  • З 25 вересня 2020 року окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • З кінця жовтня 2020 року у «ЛНР» дозволили жителям окупованої території перетинати КПВВ на лінії розмежування частіше ніж один раз на місяць, але для цього буде потрібно спеціальний дозвіл «надзвичайної санітарно-протиепідемічної комісії». 
  • 26 травня 2021 року у «ЛНР» затвердили нові правила в’їзду в ОРЛО через КПВВ в Станиці Луганській. Громадянам, які не мають реєстрації на підконтрольній бойовикам території, в’їзд в ОРЛО дозволяється тільки на підставі списків, складених «робочою групою» бойовиків і тільки для лікування, навчання, догляду за хворими родичами і поховання рідних.