Ощадбанк подав до Касаційного суду Франції апеляцію у справі про відшкодування РФ збитків через втрату активів у Криму

Новини
Ощадбанк
Фото: oschadbank.ua

Державний Ощадбанк подав до Касаційного суду Франції апеляцію за винесеним у березні 2021 року рішенням Апеляційного суду Парижа, яке скасовувало рішення 2018 року про відшкодування РФ на користь Ощадбанку близько 1,3 млрд дол. збитків, завданих внаслідок протиправного заволодіння інвестиціями банку в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба Ощадбанку.

У фінустанові упевнені, що Касаційний суд Франції визнає та виправить очевидні помилки та прогалини в рішенні Апеляційного суду Парижа. Тим самим він відновить дію арбітражного рішення проти Російської Федерації, в якому йдеться про компенсацію Ощадбанку значних втрат, що виникли через неприпустимі дії та нехтування законами з боку РФ.

«Розгляд справи щодо отримання справедливої компенсації за експропрійовані Російською Федерацією активи Ощадбанку в окупованому Криму постійно знаходиться в центрі уваги керівництва банку. Попри складний перебіг та безпрецедентний характер цієї справи Ощад використовуватиме всі наявні можливості для повного задоволення своїх справедливих вимог», – прокоментував подання заяви Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Як повідомлялось, 30 березня  2021 року у Мінюсті РФ проінформували, що Апеляційний суд Парижа задовольнив їх позов в суперечці з Ощадбанком України у справі про компенсацію 1,3 млрд доларів за втрачені банком активи в окупованому Криму. В Ощадбанку заявили, що оскаржать рішення Апеляційного суду Парижа у справі проти Російської Федерації.

Нагадаємо:

  • 26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення про стягнення з РФ на користь державного Ощадбанку 1,3 млрд доларів США для компенсації збитків за втрачені активи в окупованому Криму.
  • 16 травня 2019 року заступник директора Департаменту реструктуризації заборгованості і стягнення Ощадбанку Ірина Мудра повідомила Центру журналістських розслідувань, що Росія може спробувати домогтися скасування рішення Міжнародного арбітражу про стягнення з неї 1,3 млрд доларів США в якості компенсації збитків, завданих акціонерному товариству «Ощадбанк» внаслідок російської анексії Криму.
  • 2 грудня 2020 року Верховний Суд дозволив Ощадбанку відновити стягнення $1,3 млрд з РФ збитків, завданих в результаті незаконної анексії Криму.