Ще у семи областях України з 30 жовтня буде встановлена «червона» зона за COVID-19

Новини
Фото: ukrinform

З 30 жовтня «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції COVID-19 буде встановлений ще в семи областях України. Таким чином, загалом у «червоній» зоні будуть 15 областей.

Відповідне рішення 27 жовтня ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) на позачерговому засіданні, повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов у своєму telegram-каналі.

«Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей», – написав Немчінов.

Він нагадав, що «червоний» рівень епіднебезпеки передбачає низку обмежень, які впроваджуються в регіонах. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

«Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення», – додав Немчинов.

За даними міністерства охорони здоров’я України, станом на 27 жовтня до «червоної» зони епідемічної небезпеки віднесено вісім областей – Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Миколаївську, Одеську, Рівненську, Сумську та Херсонську.

У «жовтій» зоні перебуває 3 області – Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська, решта віднесені до «помаранчевої» зони.

Таким чином, з 30 жовтня у 15 з 24 областей України буде діяти «червоний» рівень епіднебезпеки.

Нагадаємо: