Стан здоров’я політв’язня Володимира Дудки погіршується

Новини
Володимир Дудка Фото: crimeahrg.org

Стан здоров’я незаконно засудженого в окупованому Криму у «справі диверсантів» севастопольця Володимира Дудки суттєво погіршився.

Про це розповів син Володимира Дудки Ілля Каверніков, повідомляє Кримська правозахисна група.

«Здоров’я батька погіршується. Вже місяць він перебуває у медчастині, йому кололи антибіотики. У нього по тілу — висип, що свербить, фурункули, нариви. Після курсу антибіотиків полегшало ненадовго, але тепер знову. Незрозуміло, від чого саме ця хвороба в нього: можливо, на етапах десь підхопив. Знаємо лише, що хворіє серйозно», – розповів син Володимира Дудки.

За його словами, передавати батькові передачі до Ставрополя до ІЧ-11 вдається лише раз на кілька місяців.

«Складність із ліками в тому, що я можу їх передавати з посилками не так часто. Восени двічі передавав, зараз ось теж готуємо посилку, відправлятимемо ліки: від шкірних проблем, від тиску високого, шлунка, головного болю, який його постійно мучить», – зазначив Ілля Каверніков.

Син Володимира Дудки каже, що батько вже не мав надії на звільнення.

«Після першого обміну тато був сповнений надій, але пройшов рік-два і стало зрозуміло, що сподіватися нема на що. У нього вже не залишилося надії, знає тато, що йому ще 9 років перебувати в колонії. Моя особиста думка, що питання з політв’язнями в офісі президента поставлено на паузу. Зеленському нічого нам сказати, тому і зустрічей із родичами політв’язнів немає», — сказав Ілля Каверніков.

Нагадаємо:

  • 9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримала в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.
  • Дмитро Штибліков в 2004 році був звільнений в запас з лав ЗС України і до 2014 року працював в Севастополі аналітиком в неурядовій організації Центр сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос», що припинив діяльність після окупації Криму. Олексій Бессарабов також працював в центрі «Номос» експертом. Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, колишній командир корабля управління «Сімферополь» ВМС України. 18 травня 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством і визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. 16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років позбавлення в колонії строго режиму і штрафу в розмірі 200 тисяч рублів.
  • 4 квітня 2019 року «Севастопольський міський суд» засудив Бессарабова і Дудку за обвинуваченням в нібито підготовці «диверсій» на території півострова і незаконному зберіганні вибухових речовин до 14 років позбавлення волі кожного та призначив їм штрафи: Дудці в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, Бессарабову – 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.  15 жовтня Верховний суд РФ залишив без змін незаконний вирок «Севастопольського міського суду».