«Суд» у Криму призначив розгляд апеляції на арешт Нарімана Джелялова – адвокат Полозов

Новини
Наріман Джелялов, перший заступник голови Меджлісу Фото: RFL/RL

«Верховний суд» окупованого Криму розгляне апеляційні скарги на продовження арешту Нарімана Джелялова – першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

«У п’ятницю Верховний суд Криму розгляне апеляційні скарги захисту на ухвалу Київського районного суду Сімферополя про продовження терміну тримання під вартою щодо Нарімана Джелялова. Судове засідання відбудеться 03 грудня, початок о 10.00», – повідомив Полозов.

Детальніше про справу Нарімана Джелялова читайте у матеріалі ЦЖР Санкції для переслідувачів Нарімана Джелялова

Як повідомлялося, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував, що російські окупанти висунули його першому заступнику Наріману Джелялову і іншим затриманим в Криму кримським татарам підозру в нібито здійсненні «диверсії». На його думку, ці дії Кремля є помстою за початок роботи Кримської платформи, установчий саміт якої відбувся 23 серпня.

Нагадаємо:

  • 3 вересня 2021 года в окупованому Криму співробітники ФСБ викрали кримського татарина, жителя Сімферополя Ельдара Одаманова після обшуку в його будинку, який проводився в зв’язку з нібито його причетністю до вибуху на газопроводі в селі Перевальне Сімферопольського району. Силовики вилучили всю комп’ютерну техніку.
  • 4 вересня в Криму співробітники ФСБ вранці провели в селі Первомайське Сімферопольського району обшук в будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, після якого його затримали і відвезли в невідомому напрямку. До цього вночі окупанти обшукали будинок і затримали жителя цього села Азіза Ахтемова нібито через причетність до вибуху газопроводу в селі Перевальному 23 серпня.
  • Увечері 3 вересня в селі Левадки Сімферопольського району співробітники ФСБ обшукали будинок і затримали Асана Ахтемова. Вранці 4 вересня в Євпаторії силовики обшукали будинок і затримали місцевого жителя Шевкета Усеінова. Місцезнаходження обох затриманих невідомо, як і трьох затриманих раніше Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Нарімана Джелялова.
  • П’ятеро викрадених 3-4 вересня російськими силовиками в окупованому Криму кримських татар – Ельдар Одаманов, Азіз Ахтемов, Асан Ахтемов, Наріман Джелялов і Шевкет Усеінов – знаходяться в будівлі «кримського управління ФСБ» в Сімферополі.