Путін передав вкрадений у України Феодосійський НДІ аеропружних систем «Ростеху»

Новини
Феодосійський НДІ аеропружних систем в окупованому Криму Фото: kafanews.com

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про передачу вкраденого в України після окупації Криму Феодосійського Науково-дослідного інституту аеропружних систем російській держкорпорації «Ростех», яка перебуває під санкціями США, ЄС та України.

Відповідний документ, підписаний 13 грудня, опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

«Прийняти пропозицію уряду Російської Федерації про перетворення федерального державного унітарного підприємства «Науково-дослідний інститут аеропружних систем» (м. Феодосія, Республіка Крим) в акціонерне товариство, 100 відсотків акцій якого перебуває у федеральній власності та передається як майновий внесок Російської Федерації державної корпорації щодо сприяння розробці, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції «Ростех», – йдеться в указі.

Феодосійський НДІ аеропружних систем в окупованому Криму Фото: crimea24.tv

Путін також доручив уряду РФ протягом 24 місяців здійснити заходи щодо передачі НДІ аеропружних систем «Ростеху».

Феодосійський НДІ аеропружних систем розпочав свою роботу у 1961 році. Основним завданням інституту була розробка та випробування парашутно-десантних систем. З 1971 року НДІ займається розробками парашутів, парапланів, аеростатів і мереж, що вловлюють. Організація має розвинену інфраструктуру для виконання наукових досліджень та виробництва парашутних систем та м’яких конструкцій різного призначення. До окупації Криму Росією НДІ входило до складу держкорпорації «Укроборонпром».

Феодосійський НДІ аеропружних систем в окупованому Криму Фото: crimea24.tv

Як повідомлялось, після окупації Криму міністр оборони РФ Сергій Шойгу вже 4 квітня 2014 року заявив про намір завантажити промисловість півострова держоборонзамовленням, наголосивши на важливості «ефективного залучення виробничо-технологічного потенціалу оборонної промисловості Криму». У середині квітня 2014 року Міноборони РФ вже сформувало список із 23 кримських підприємств ВПК, які цікавлять відомство. Серед них було й держпідприємство «Науково-дослідний інститут аеропружних систем» у Феодосії.

Феодосійський НДІ аеропружних систем був включений до списку з 13 великих експропрійованих підприємств Криму, які Росія включила до програми «приватизації» на 2017 рік, проте об’єкт так і не був проданий.

Нагадаємо: