Росія після окупації Криму втричі збільшила кількість кораблів Чорноморського флоту – Неїжпапа

Новини
Олексій Неїжпапа, командувач ВМС ЗС України Фото: Facebook ВМС ЗС України

Росія після окупації Криму модернізувала та значно збільшила Чорноморський флот. За останні шість років чисельність його корабельного складу збільшилася майже втричі.

Про це розповів командувач Військово-Морських Сил ЗСУ Олексій Неїжпапав інтерв’ю Крим.Реалії ТБ.

«Східний сусід за ці шість років збільшив чисельність корабельного складу майже втричі. Усі кораблі, що надходили з початку 2015 року, направлялися до Чорноморського флоту. Це і шість підводних човнів, і фрегати, і ракетні катери, допоміжні судна, патрульні та інші. Усі ці нові кораблі зараз поповнюють Чорноморський флот. Також Чорноморський флот був поповнений береговими ракетними комплексами «Бал» та «Бастіон»», – сказав Неїжпапа.

Він додав, що зараз сам Кримський півострів є «непотоплюваним авіаносцем».

«Після захоплення Криму, щоб уникнути ризику його повернення, цей флот був перенасичений усіма платформами для захисту захопленої території», – наголосив командувач ВМСУ.

Як повідомлялось, 21 вересня 2021 року окупанти в Керчі на вкраденому в України заводі «Залів» спустили на воду малий ракетний корабель «Аскольд».

У грудні 2021 року Росія перебазувала побудований в окупованій Керчі ракетний корабель «Циклон» з Новоросійська до Севастополя для продовження держвипробувань – планують включити його до складу з’єднання ракетних кораблів Чорноморського флоту. 

Нагадаємо: 

  • 9 серпня 2021 року українська делегація на засіданні Ради безпеки ООН з підтримання міжнародного миру і безпеки на морі заявила, що Росія не припиняє нарощування військового потенціалу в Азово-Чорноморському регіоні і закликала припинити обмежувати там вільне судноплавство.
  • 9 грудня 2021 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів». Документ посилається на Кримську платформу і її декларацію.