Суд продовжив домашній арешт Медведчуку у справі про постачання вугілля з Донбасу

Новини
Віктор Медведчук у Печерському райсуді Києва, 08.07.2021 Фото: УНІАН

Печерський районний суд Києва продовжив ще на 60 діб домашній арешт нардепу фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктору Медведчуку у справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Про це агенції Інтерфакс-Україна повідомили в Офісі генерального прокурора.

«Печерський районний суд продовжив підозрюваного народному депутату домашній арешт на 60 днів», – зазначили в Офісі генпрокурора.

Нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін назвав це рішення незаконним, оскільки суд «продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців, при тому, що за законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців».

«До речі, прокурори генпрокуратури до цього ганебного судового процесу не з’явилися, а послали замість себе підлеглих із районної прокуратури. Що таке незаконно», – написав Кузьмін у своєму telegram-каналі.

Як повідомлялось, 2 листопада Віктору Медведчуку змінили запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов’язання у першій справі про держзраду та замах на розграбування національних ресурсів у Криму. За другою справою Медведчук залишається під домашнім арештом. У справі про сприяння діяльності терористичної організації у зв’язку з причетністю до постачання вугілля з окупованого Донбасу Медведчук залишався під домашнім арештом.

Нагадаємо:

  • 20 серпня 2021 року було завершено розслідування справи за підозрою Віктора Медведчука та Тараса Козака у державній зраді та розкраданні національних цінностей. З цього дня матеріали провадження відкриті для сторони захисту. 
  • 9 липня 2021 року Печерський районний суд Києва продовжив до 7 вересня запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Віктору Медведчуку.
  • Також Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).
  • 11 травня 2021 року Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором РФ про перереєстрацію родовища «Глибока» на прикерченському шельфі в Чорному морі, що належить Україні. Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Ліцензія на зраду: як Медведчук завдяки ВЕЗ «Крим» здав росіянам нафтове родовище».