Яку зброю США передали Україні: понад 80 тонн для посилення оборони – фото

Новини
оружие
Військова допомога США Україні Фото: dvidshub.net

Друга партія військової допомоги США Україні містить ручні одноразові гранатомети M141 Bunker Defeat Munition (BDM): понад 80 тонн для посилення оборони. 22 січня в аеропорт Бориспіль прибула перша партія зброї в рамках пакету на загальну суму 200 мільйонів доларів.

Про це повідомляє портал міноборони США та міністр оборони України Олексій Резніков.

«Військові та цивільні співробітники 436-ї ескадрильї повітряної бази розкладають на піддонах боєприпаси, озброєння та інше обладнання, які прямують до України у рамках закордонної військової місії», – йдеться у повідомленні міноборони США.

Військова допомога США Україні Фото: dvidshub.net

Військова допомога США Україні Фото: dvidshub.net

Військова допомога США Україні Фото: dvidshub.net

Військова допомога США Україні Фото: dvidshub.net

На борту знаходиться понад 80 тонн вантажу, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«Друга пташка у Києві! Понад 80 тонн зброї для посилення обороноздатності України від наших друзів із США! І це не кінець», – написав глава Міноборони.

За інформацією порталу, з 2014 року США надали Україні допомоги на суму понад $5.4 млрд.

BDM раніше не постачалися до України. Вони використовуються для руйнування польових фортифікаційних споруд, а також для знищення неброньованої та легкоброньованої техніки на відстані до 500 метрів.

Гранатомет має 83-мм фугасну бойову частину HEDP (High Explosive Dual Purpose), що містить 1,1 кг вибухової речовини. Така граната здатна пробити до 20 см бетону, або 30 см цегляної стіни.

Як повідомлялось, прессекретар Білого дому Джен Псакі, посилаючись на слова президента США Джо Байдена, заявила, що будь-який перетин російськими військами українського кордону буде розцінений Сполученими Штатами як вторгнення в Україну і спричинить жорстку відповідь США та їхніх союзників.

Нагадаємо:

  • 15 січня 2022 року Вікторія Нуланд, заступниця Державного секретаря США заявила, що США відхилили прохання Росії вивести війська з певних країн або заборонити розширення НАТО на Схід. За її словами, Сполучені Штати готові до діалогу з Росією, але діятимуть у відповідь на агресію проти України. Нуланд заявила, що Сполучені Штати мають 18 сценаріїв у разі російського вторгнення в Україну.
  • 19 січня 2022 року на тлі агресії та потенційного нового вторгнення Росії в Україну до Києва прилетів державний секретар США Ентоні Блінкен, який зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та головою МЗС Дмитром Кулебою. Обговорювали сферу безпеки та оборони.