Берегова охорона і морська піхота РФ відстрілялися в окупованому Криму

Новини
Фото: mil.ru

Бойове злагодження підрозділів морської піхоти ЧФ і з’єднань берегової оборони ПВО з бойовими стрільбами завершилося в окупованому Криму. 

Про це повідомляє пресслужба Міноборони РФ. 

Підрозділи берегової оборони армійського корпусу Південного військового округу (ЮВО) та морської піхоти Чорноморського флоту (ЧФ) завершили бойове злагодження розрахунків та екіпажів бойових машин із виконанням бойових стрільб зі штатного озброєння у рамках проведення планових заходів бойової підготовки, сказано у повідомленні.

Екіпажі бронетранспортерів БТР-82А з’єднання морської піхоти ЧФ відпрацювали дії при веденні маневреної оборони, повідомляє пресслужба МО РФ. Також екіпажі танків Т-72Б3 армійського корпусу ПВО виконували завдання у складі танкових рот.

«Крім того, навідники-оператори бойових машин виконали стрілянини зі штатного озброєння по мішеням, що імітують легкоброньовану техніку, повітряні цілі, що низько летять, а також артилерійські та протитанкові розрахунки противника», – повідомляють в російському оборонному відомстві.

Бойове злагодження відбувалося за умов пересіченої місцевості у різний час доби з подоланням як природних перешкод, і інженерних загороджень.

  • 12 січня 2022 року близько 3 тисяч російських військових розпочали навчання у чотирьох областях, що межують з Україною.
  • Наприкінці грудня 2021 року в окупованому Криму Росія провела чергові незаконні військові навчання. Звезла цифрові комплекси зв’язку, станції РЕБ «Красуха» та «Борисоглебськ».
  • В грудні 2021 року Росія провела в окупованому Криму та Краснодарському краї масштабні навчання з бойовими стрільбами, в яких брали участь понад 1200 російських десантників та понад 250 одиниць військової техніки.