Україна звернулась до Радбезу ООН через постанову Держдуми РФ про визнання «ДНР» та «ЛНР»

Новини
Засідання Радбезу ООН Фото: un.org

Україна звернулася до Ради безпеки ООН із пропозицією обговорити постанову Держдуми РФ про визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» «незалежними державами», оскільки це рішення підриває Мінські домовленності та процес мирного врегулювання на Донбасі.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у мікроблозі Twitter.

«Україна офіційно звернулася до Ради Безпеки ООН з ініціативою обговорити постанову Держдуми РФ щодо визнання т.зв. «ЛДНР», яка підриває Мінські домовленості та процес мирного врегулювання», – написав Кулеба.

Він додав, що Україна пропонує Радбезу розглянути це питання на засіданні щодо імплементації Мінських домовленостей 17 лютого.

Як повідомлялось, президент Росії Володимир Путін взяв до уваги звернення Держдуми про визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» «незалежними державами», але в Кремлі вказують, що таке визнання не корелює з Мінськими угодами.

Нагадаємо:

  • 15 лютого 2022 року Держдума РФ підтримала звернення до російського президента Володимира Путіна про необхідність визнання так званих «ДНР» та ЛНР», утворених на територіях окупованих районів українського Донбасу, «як самостійних, суверенних та незалежних держав».
  • Верховна Рада закликала міжнародні організації, уряди та парламенти країн світу засудити спроби Росії визнати так звані «ДНР» та «ЛНР» «незалежним державами». У МЗС України наголосили, що визнання РФ самопроголошених «республік» РФ означатиме її свідомий вихід із Мінських домовленостей.