Суддю-зрадника Можелянського будуть заочно судити в Києві за порушення законів війни

Новини
Суддя-зрадник з Криму Віктор Можелянський Фото: c-inform.info

Прокуратура АРК та міста Севастополя направила до суду обвинувальний акт щодо так званого «судді» незаконного «Київського районного суду Сімферополя». Його будуть судити заочно за обвинуваченням у порушенні законів та звичаїв війни. За інформацією Центру журналістських розслідувань, мова йде про Віктора Можелянського, який з грудня 2014 року працював у «Київському райсуді Сімферополя», а з березня 2019 і по нинішній час є «заступником голови Центрального районного суду Сімферополя».

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

У 2018 році Можелянський відправив до СІЗО українського військового моряка Богдана Небилицю. У лютому 2017 року Можелянський визнав винним кримчанина Марлена Мустафаєва в адмінпорушенні, передбаченого «Демонстрація символіки екстремістської організації» за розміщення публікації в інтернеті, де була наявна символіка Хізб-ут-Тахрір. «Суддя» призначив адміністративний арешт терміном на 11 діб.

17 листопада 2016 року Можелянський на закритому засіданні ухвалив рішення про призначення Олексію Стогнію запобіжного заходу у формі утримання під вартою терміном на 2 місяці.

Крім цього, суддя-зрадник у 2015 році в Криму на чотири роки та два місяці тюремного ув’язнення засудив кримського євромайданівця Олександра Костенка. Також він виносив вироки за ухилення кримчан від призову в окупаційну армію, брав під варту Ахтема Чийгоза, фігурантів «справи Веджіє Кашка».

Нагадаємо:

  • До суду скеровано обвинувачення у держзраді стосовно кримської «судді» Олени Спасенової.
  • У кінці 2022 року до суду переданий обвинувальний акт щодо колишнього судді Центрального районного суду Сімферополя Сергія Іванова, який після окупації Криму перейшов на службу до Росії та обійняв посаду голови «Сімферопольського районного суду Республіки Крим», яку займав протягом 6 років.