Перші результати санкцій проти «Північного потоку-2»: звільнено весь персонал Nord Stream 2 AG у Швейцарії

Влада

Компанія Nord Stream 2 AG – оператор газопроводу «Північний потік-2» – звільнила весь свій персонал у швейцарському місті Цуг після заморозки сертифікації проекту в Німеччині та запровадження санкцій США щодо фірми.

Про це повідомляє видання DW із посиланням на начальника федерального департаменту з економічних питань, освіти та досліджень Гі Пармелена, який розповів про звільнення в ефірі громадсько-правової медіакомпанії RTS.

«Компанія Nord Stream 2 AG – оператор газопроводу «Північний потік-2» – була змушена звільнити весь свій персонал у швейцарському місті Цуг у світлі заморозки сертифікації проекту в Німеччині та запровадження санкцій США щодо фірми», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про понад 140 співробітників, розповів Гі Пармелен.

Водночас сам оператор газопроводу на момент публікації не коментував ситуацію.

Обмежувальні заходи США на адресу компанії було запроваджено 23 лютого у відповідь на визнання Москвою незалежності самопроголошених «Донецької та Луганської народних республік». Президент Джо Байден раніше відмовлявся від санкцій щодо Nord Stream 2 AG з поваги до Німеччини.

США запровадили додаткові санкції проти РФ, заборонивши американцям вести справи з центробанком Росії, також були запроваджені санкції проти Мінфіну РФ і Фонду національного добробуту.

Європейський Союз опублікував новий санкційний список, до якого потрапили російські олігархи та пропагандисти.

Mastercard та Visa заблокували доступ до платіжної системи російським банкам, що потрапили під санкції ЄС та США.

Як повідомлялось, 27 лютого лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Канади та США оголосили про новий потужний набір економічних обмежень проти Росії, який включає відключення російських банків від платіжної системи SWIFT, санкції проти Центробанку РФ та заборону продажу «золотих паспортів» заможним росіянам.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Хроніку за 24 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 25 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 26 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 27 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 28 лютого можна прочитати ТУТ.