Російські окупанти не погодилися на «зелений коридор» для постачання гумдопомоги в Херсонську область

Війна

Голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута заявив, що російські окупанти відмовилися створювати «зелений коридор» для постачання гуманітарної допомоги до регіону.

Про це Лагута повідомив у telegram.

«Щойно мені повідомили, що окупанти не дали добра на «зелений коридор» для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину. Українською владою було сформовано 19 фур для забезпечення потреб Херсона та області найнеобхіднішим. А тепер рашисти кажуть, що самі забезпечать гуманітарну допомогу. Ми і далі будемо вимагати від окупантів можливості підвезення української гуманітарної допомоги!», — написав Лагута.

Як повідомлялося, російські окупанти почали вимикати мобільний зв’язок у Херсонській області. Наразі майже повністю заблоковані сигнали українських операторів Vodafone та Київстар.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня.