Усі, хто може захищати своє місто, повинні продовжувати боротьбу – Зеленський

Влада

Президент Володимир Зеленський закликав усіх українців у Маріуполі, Волновасі та інших містах, залишатися там і захищати свою територію.

«Усі, хто потребує допомоги, повинні мати змогу вийти. Хто хоче. Усі, хто може захищати своє місто, повинні продовжувати боротьбу. Повинні. Бо якщо всі підуть, то чиє тоді буде це місто?

Ми бачили думку звичайних людей Америки, які підтримують закриття неба вже зараз, щоб врятувати життя наших людей. 74% американців – за безпольотну зону. 74! Абсолютна більшість. Що ще потрібно для ухвалення рішення?

Президент каже, що говорив з президентом Туреччини Ердоганом, з лідерами Саудівської Аравії та ОАЕ, з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем і президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн щодо членства в ЄС для України.

«Вже є рішення на десятки мільярдів доларів на відновлення України після війни, каже Зеленський після спілкування зі світовими лідерами та головами світових організацій та установ.

Вихідних більше немає. Субота сьогодні чи якийсь інший день – не має значення. Один довгий день».

Зеленський пізно вночі поговорив із французьким лідером Макроном та польським колегою Дудою.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютогоза 25 лютогоза 26 лютогоза 27 лютогоза 28 лютогоза 1 березняза 2 березняза 3 березня; за 4 березня.