Лікарні на півночі Криму переповнені пораненими окупантами, цивільних там не приймають – представництво президента в АРК

Крим

Лікарні на півночі окупованого Криму переповнені пораненими російським військовими, тому вони не приймають цивільних, які змушені звертатись або до приватних медзакладів, або їхати до Сімферополя.

Про це повідомляє представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

«В містах Армянськ, Красноперекопськ та Джанкой лікарні переповнені пораненими. В кожному десь 1000-1500 поранених. У ці лікарні приймають лише військових, цивільні змушені звертатися або до приватних клінік або їхати в бік Сімферополя», – йдеться у повідомленні.

У відомстві також додали, що на півночі півострова окупанти розгорнули мобільні госпіталі та крематорії.

«Людей примушують збирати гуманітарну допомогу та їжу російським солдатам, розгорнуті пункти прийму в Джанкої, Алушті, Сімферополі. По Криму їздить мобільні пункти для збору крові, кримчан агітують активно ставати донорами», – зазначили в представництві.

Також вказується, що у Криму триває насильницька мобілізація населення, строковиків примушують підписувати контракти для служби в армії ворога, бо строковики не можуть брати участь у військових діях. «Для пропагандистських цілей насильницьки мобілізують кримських татар, в Представництво надходять десятки звернень щодо цього», – йдеться у повідомленні.

Про цьому окупанти продовжують перекидати до Криму війська та бойову техніку через Керченський міст, перетворючи кримський півострів в повноцінну військову базу.

Зокрема, 4 березня, орієнтовно з 14 до 15 за київським часом за напрямком Феодосія-Джанкой пройшло 18 вантажівок з позначкою Z.

Орієнтовно о 15:30-16:00 через Керч залізничним сполученням пройшов у бік Джанкою ешелон із 23 вагонів з військовими. Очевидці стверджують, що такі ешелони проходять тут вже третій день поспіль.

Підводні човни Чорноморського флоту РФ продовжують переміщуватися по Чорному морю (помічені в районі Гурзуфа), так само як і винищувачі та бомбардувальники були помічені в небі тимчасово окупованого півострова.

Представництво просить свідомих українських громадян в Криму повідомляти йому оперативну інформацію про ситуацію на кримському півострові на електронну пошту: [email protected]

Як повідомлялось, у попередньому списку полонених російських військових, які воювали проти України, із 116 осіб знайшлися 10 кримських строковиків та контрактник із Севастополя.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютогоза 25 лютогоза 26 лютогоза 27 лютогоза 28 лютогоза 1 березняза 2 березняза 3 березня; за 4 березня.