У Нідерландах суд 17 листопада оголосить рішення у справі про збиття рейсу MH17

Новини
Колегія Окружного суду Гааги у справі про катастрофу «Боїнга» рейсу MH17 Фото: AP

У Нідерландах Окружний суд Гааги оголосить рішення у справі про збиття літака Boeing-777 рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Про це суд повідомив у мікроблозі Twitter.

«Суд оголошує, що 17 листопада 2022 року обрано як дату винесення попереднього рішення у кримінальній справі MH17», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ухвалення рішення триватиме щонайменше пів дня. Тож воно, ймовірно, очікується у другій половині дня 17 листопада.

Як повідомлялось, 9 березня у Гаазі (Нідерланди) почалися відкриті судові слухання у справі про збиття літака Малазійських авіаліній рейсу MH17 в небі над Донбасом 17 липня 2014 року, розслідування якої веде міжнародна слідча група (JIT).

8 червня 2021 року у суді вперше були озвучені покази свідків того, що слідство вважає пуском ракети зенітно-ракетного комплексу «Бук» у бік лайнера.

10 червня у Нідерландах відбулось останнє судове засідання у справі MH17.

Нагадаємо: 

  • 7 липня 2014 року в Донецькій області поруч із селищем Шахтарськ в зоні бойових дій було збито Боїнг-777 «Малайзійських авіалііній», що слідував рейсом MH17 «Амстердам-Куала-Лумпур». Всі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.
  • В травні 2018 року експерти спільної слідчої групи оголосили, що дійшли до висновку про те, що пасажирський лайнер рейсу МН17 збила ракета, випущена зенітно-ракетним комплексом Бук 53-й бригади ППО російської армії , який був доставлений на захоплену територію України з Курська.
  • У міжнародної Спільної слідчої групи (JIT) є очевидець запуску ракети, яка збила малайзійський Boeing-777 рейсу MH17 в небі над Донбасом 17 липня 2014 року, заявив керівник слідчої групи Фред Вестербеке.
  • Спільна слідча група (JIT), яка розслідує катастрофу рейсу MH17, звернулася до російських військових з міста Курськ з проханням поділитися інформацією про розрахунок зенітно-ракетного комплексу «Бук», який збив літак.