«Верховний суд Криму» переглянув вирок журналісту Єсипенку

Новини
Владислав Єсипенко Фото: crimean-solidarity.org

«Верховний суд Криму» розглянув апеляційну скаргу на вирок «Сімферопольського райсуду» стосовно журналіста Владислава Єсипенка, якого засудили до 6 років колонії: термін зменшили на 1 рік.

Про це повідомила Кримська правозахисна група дружина журналіста Катерина Єсипенко.

За її словами, «суд» виніс рішення про зміну покарання для Владислава Єсипенка у вигляді позбавлення волі на строк 5 років у колонії загального режиму. Сума штрафу – 105 тисяч рублів.

Як повідомлялось, 16 лютого в окупованому Криму «Сімферопольський районний суд» засудив журналіста-фрілансера Владислава Єсипенка до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо:

  • 10 березня 2021 року в Криму співробітники ФСБ затримали двох учасників акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня, – Єлизавету Павленко і Владислава Єсипенко, які покладали квіти до пам’ятника Шевченку. 12 березня про їх затримання повідомило видання Крим.Реалії.
  • 16 березня ФСБ повідомила про затримання Владислава Єсипенка, заявивши, що він нібито працює на Службу зовнішньої розвідки України і що в його машині знайшли вибуховий пристрій. «Київський райсуд» Сімферополя заарештував Єсипенка до 11 травня 2021 року, він підозрюється за ч.1. ст.223.1 Кримінального кодексу РФ (незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а так само незаконне виготовлення боєприпасів).
  • 6 квітня 2021 року «Верховний суд Криму» відхилив апеляційну скаргу на арешт Владислава Єсипенка. На засіданні журналіст розповів подробиці того, як його після затримання 10 березня катували російські силовики, щоб вибити зізнання про нібито роботу на українську розвідку.
  • На початку травня 2021 року стало відомо, що в Криму Владиславу Єсипенко інкримінують ще одне обвинувачення – за ст. 222 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів).