У Криму на полігоні загинула російська пропагандистка

Новини
Світлана Бабаєва

Керівниця підрозділу «Россия сегодня» в Сімферополі, ексголовред «Газета.Ru» Світлана Бабаєва загинула «внаслідок нещасного випадку» на навчально-тренувальному полігоні в окупованому Криму.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Повідомляється, що Бабаєва загинула внаслідок нещасного випадку на одному з навчально-тренувальних полігонів у Криму, де займалася військово-спортивною стрільбою.

Гендиректор «Россия сегодня», пропагандист Дмитро Кисельов заявив, що Бабаєва «гостро вболівала за Росію» і рвалася «за стрічку».

Бабаєва з 2004 до 2006 року очолювала представництво «РИА Новости» у Великій Британії, у 2008-2012 обіймала посаду шеф-редактора корпункту «РИА Новости» у США. У 2012-2013 роках працювала заступником керівника об’єднаної редакції «Московские новости».

Із 2013 до 2016 року Бабаєва була головним редактором інтернет-порталу «Газета.Ru». У грудні 2016 року стала радником МІА «Россия сегодня», а в серпні 2019 року її призначили керівником регіонального підрозділу МІА «Россия сегодня» в окупованому Сімферополі.

У ніч на 21 жовтня внаслідок удару ЗСУ по Антонівському мосту загинули та поранені співробітники окупаційної адміністрації у Херсоні, які працюють у пропагандистському інформаційному ресурсі «Таврия». Так звані «журналісти» їхали у вкраденій машині Суспільного, завантаженій, зокрема, награбованим майном.

Детальніше дивіться у блозі Микити Панасенка «Солдати інформаційних військ Росії: «Таврия».

Нагадаємо:

  • Створення пропагандистських медіа на окупованому півдні курує друг Пригожина Олександр Малькевич.