Окупаційна адміністрація Каховки заявила про свою втечу з міста

Новини
Фото: most.ks.ua

Представники окупаційної адміністрації Каховки, що розташована на лівобережжі Херсонщини, заявили про свою втечу з міста. Також вони зізналися в пограбуванні всіх «матеріальних цінностей і історичної спадщини» на території громади. І вже почали свою діяльність в селі Тавричанка, розташованому приблизно за 60 км від Каховки.

Про це заявили російські терористичні телеграм-канали. Інформацію підтверджують і наші джерела в Каховці, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Проведена «евакуація» матеріальних цінностей та історичної спадщини. Організована «евакуація» колективу Каховської [окупаційної] адміністрації. Забезпечені всі необхідні умови і фінансування для роботи та проживання «співробітників» за місцем евакуації», – йдеться в повідомленні терористичних телеграм-каналів РФ.

Водночас гауляйтер Каховки, колаборант Павло Філіпчук заявив про завершення депортації маломобільних та лежачих мешканців громади.

В терористичних телеграм-каналах РФ повідомили також про проведення «розширеного засідання робочої групи» з «керівниками» відділів і управлінь окупаційної адміністрації Каховки. Судячи з фотографії, воно відбулось в селі Тавричанка Каховського району, розташованому майже за 60 км від Каховки. На цій же світлині видно гауляйтерку Тавричанки, колаборантку Оксану Довбню, її невістку Вікторію та нечисленний «штат» окупаційної адміністрації Каховки.

«Керівники» відділів і управлінь окупаційної адміністрації Каховки у селі Тавричанка, Фото: терористичний тг-канал РФ

Судячи з того, що на фото відсутній перший заступник голови окупаційної «адміністрації» Каховки, мешканець депресивного сільського поселення Тайожний Красноярського краю РФ, росіянин Раушан Жаркомбаєв, вочевидь, він уже не обіймає цю високу «посаду».

Про те, що майже всі представники окупаційної адміністрації втекли з Каховки, повідомили і мешканці міста. За їхніми словами, десь з середини листопада будівля захопленої російськими окупантами Каховської міськради стоїть зачинена, гауляйтера Павла Філіпчука і його посіпак ніде не видно. Втекла з міста і завідувачка філії «Музей історії Каховки» Херсонського обласного краєзнавчого музею, колаборантка Світлана Сидьолкіна, залишивши після себе вщент розграбовані фонди і експозиції закладу.

Втекли з Каховки й призначені російськими загарбниками фейкові «директори» захоплених комунальних підприємств міста.

Як повідомляв ЦЖР, в листопаді втекли представники окупаційної адміністрації Нової Каховки. Причиною втечі вони назвали «вогневу дію крупнокаліберної артилерії і мінометів ЗСУ». Хоча насправді і Нову Каховку, і Каховку після масової втечі колаборантів почали «поливати» вогнем самі ж російські загарбники з окупованих регіонів лівобережжя Херсонщини.

За інформацією ЦЖР, у Новій Каховці від окупаційної адміністрації залишаються декілька дрібних «співробітників», а також колаборант, ексстароста Дніпрянського старостинського округу громади Віталій Гура.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter