На Керченському мосту російські окупанти влаштували масову аварію бронеавтомобілів

Новини

На Керченському мосту російські окупанти влаштували масову аварію бронеавтомобілів. Війська РФ втратили п’ять авто.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

ГУР повідомляє, що 26 березня колона з п’яти машин З-СТС «Ахмат» 34-ї окремої мотострілецької бригади їхала по Керченському мосту в напрямку окупованого Криму.

«Втім, за офіційними даними, здолати свій шлях до кінця їм перешкодило «перевищення швидкості та недотримання безпечної відстані під час руху у складі колони». Як результат – чотири з п’яти машин потребують значного ремонту», – йдеться в повідомленні.

ГУР повідомляє, що «Ахмати» їхали до Херсонської області і мали доукомплектувати підрозділи окупантів, які діють на Придніпровському напрямку.

гур керченский мост

Керченський міст буде повністю відновлено лише до вересня 2023 року, що підірве логістику російських окупантів на півдні України та ускладнить спроби Кремля «намалювати картинку військового успіху».

Як повідомлялось, зранку 8 жовтня стався вибух та пожежа на Керченському мосту, який сполучає окупований Крим з Кранодарським краєм РФ. Окупанти поскаржились на «українських вандалів», яки «пошкодили» Керченський міст. Рух Керченським мостом був повністю зупинений. Президент РФ Володимир Путін і Слідком Росії обвинуватили спецслужби України у нібито підриві Керченського мосту.

Окупанти запустили рух вантажних і пасажирських поїздів Керченським мостом, хоча після вибуху і пожежі на залізничній частині мосту необхідно замінити два прольоти.

18 жовтня російський віце-прем’єр Марат Хуснуллін повідомив, що два зруйновані вибухом і два пошкоджені прольоти автомобільної частини Керченського мосту будуть демонтовані до кінця грудня. 26 жовтня Мінтранс РФ повідомив, що рух автомобільною частиною Керченського мосту для вантажного автотранспорту відкриють не раніше 1 грудня.  Хоча Хуснуллін запевняв, що лівою автомобільною смугою мосту, що вціліла після вибуху, вже можуть проїжджати вантажівки вагою до 40 тонн.

3 листопада Хуснуллін доповів, що ремонт Керченського мосту затягується. Доведеться замінити ще чотири прольоти незруйнованої автомобільної частини мосту через виявлені деформації. Повністю завершити ремонт автомобільної та залізничної частин планується у вересні 2023 року.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter