Загарбники змушують мешканців окупованих територій реєструватись на онлайн-сервісі РФ для участі в «голосуванні» – ЦНС

Новини
Білборди з російською агітацією в окупованому Мелітополі. Фото: РИА Новости

Російські загарбники змушують мешканців окупованих територій півдня і сходу України реєструватись на онлайн-сервісі РФ «Госуслуги» для участі в «голосуванні» на так званих «виборах до місцевих рад», які Росія планує провести у вересні 2023 року.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

«Окупанти не залишають надії провести у вересні цього року вибори до місцевих рад на тимчасово окупованих територіях й вже зараз ведуть підготовку. Наразі окупаційні адміністрації зосереджені на підготовці до проведення попередніх внутрішньопартійних виборів всеросійської політичної партії «Единая Россия». Так, 17 квітня поточного року на офіційному сайті путінської партії відкрито реєстрацію для голосування за кандидатів від партії», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, голосувати за кандидата можна онлайн. Відтак, аби мати «явку» ворог спонукає населення тимчасово окупованих територій півдня та сходу України заводити облікові записи у російській інформаційній системі «Единый портал государственных и муниципальных услуг» («Госуслуги»).

«Таким чином окупанти хочуть створити пропагандистський привід про небувалий інтерес серед місцевих до «політичного життя РФ». Закликаємо місцеве населення ТОТ ігнорувати реєстрацію й не встановлювати ворожі додатки на телефон, адже вони можуть бути використані для стеження за власником гаджета», – заявили у ЦНС.

Як повідомляв ЦЖР, до вересня, на який заплановані незаконні «вибори» на окупованих територіях, гауляйтер Євген Балицький пообіцяв «паспортизувати» 80 відсотків населення окупованої Запоріжчини.

Зрадники і колаборанти на правобережній частині Херсонської та Запорізької областей готуються до участі у незаконних «виборах», які Росія планує провести на нових окупованих нею територіях восени 2023 року. Подробиці читайте у матеріалі ЦЖР «Кремль готує новий злочин – незаконні вибори на окупованому півдні. Хто вже на старті».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.