Суд у РФ засудив колишню «міністра культури» Криму Новосельську до 10 років колонії за хабар

Новини
новосельская

Колишня «міністр культури«Криму Аріна (Віра) Новосельська засуджена у Москві до 10 років колонії у справі про отримання хабара в особливо великому розмірі, пов’язаному з вимаганням (ч. 6 ст. 290 КК РФ).

Про це повідомляє ТАСС.

«Суд визнав винною Новосільську за ч. 6 ст. 290 КК РФ (отримання хабара в особливо великому розмірі) та призначив їй покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму», – йдеться у вироку суду.

Крім того, суд призначив Новосельській штраф у розмірі 128 млн рублів, позбавив звання заслуженого працівника культури РФ і заборонив обіймати посади в російських органах влади у сфері освіти терміном на 15 років.

Нагадаємо:

  • 18 листопада 2021 року «міністра культури Криму» Аріну Новосельську затримали у Сімферополі. Її доставили у наручниках до будівлі регіонального управління слідчого комітету. Силовики провели обшуки за місцем проживання та роботи Новосельської.
  • 19 листопада 2021 року суд в Москві обрав Аріні Новосельській запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 січня 2022 року. Слідчий комітет РФ висуває їй звинувачення в отриманні хабара в особливо великому розмірі — 25 млн рублів. Гроші вона отримувала від керівництва компанії ТОВ «Меандр» за «заступництво» під час будівництва нового театру ляльок у Сімферополі.
  • Євгеній Лешан у відеоблозі «Культур-міністр: Шлях за грати» розповідав про корупційний зв’язок заарештованої колишньої очільниці окупаційного «міністерства культури Криму» Аріни Новосельської із ТОВ «Меандр», яке отримало підряд на будівництво в центрі Сімферополя Центру дитячого театрального мистецтва вартістю майже в мільярд рублів на місці знесеного театру ляльок.
  • 22 листопада 2021 року так званий «глава Криму» Сергій Аксенов звільнив з посади «міністра культури Республіки Крим» Віру (Аріну) Новосельську. Підстава для звільнення – «втрата довіри».
  • Офіс генерального прокурора України направив до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду чергове інформаційне повідомлення про воєнні злочини проти об’єктів культурної спадщини у тимчасово окупованому Криму. Детальніше читайте в матеріалах ЦЖР Як окупанти мобілізували для пропаганди Генуезькі фортеці і могильники в Криму та Росія перетворює Ханський палац на муляж.