Депутат Держдуми РФ, «ексвіцеспікер Госсовєта Криму» Бахарєв отримав підозру у посяганні на цілісність України

Крим
«Депутат» Держдуми РФ від «Республіки Крим» Костянтин Бахарєв на зустрічі з виборцями в окупованій Керчі, 14.09.2021 Фото: Facebook Константин Бахарев

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та м.Севастополя повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України депутату Держдуми Федеральних Зборів РФ. За даними Центру журналістських розслідувань, мова йде про Костянтина Бахарєва, колишнього «віцеспікера Госсовєта Криму».

Про це повідомляє прокуратура АРК.

За матеріалами слідства, у 2022 році громадянин України Костянтин Бахарєв, будучи депутатом Державної Думи РФ, взяв участь у авторській програмі ведучої пропагандистського телеканалу «Міллет» у місті Сімферополі, під час якого закликав до окупації України.

«Зокрема, у прямому етері підозрюваний, підтримуючи повномасштабне вторгнення РФ на територію України, закликав до повного «звільнення» територій «ДНР» та Запорізької області, «звільнювати» й інші регіони України, які в подальшому мають «увійти до складу РФ», – повідомили в прокуратурі.

Костянтин Бахарєв, в минулому – спадковий власник пропагандистського видання «Крымская правда», член Партії регіонів і «віцеспікер Госсовєта Крыму». Нині він є керівником Південної міжрегіональної координаційної ради партії «Единая Россия», першим заступником голови Комітету Держдуми РФ з фінансового ринку.

Нагадаємо:

  • Прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила про підозру кореспондентці та ведучій пропагандистського телеканалу у Криму «Миллєт» Айше Шулаковій. В авторській програмі підозрювана публічно підтримує незаконні дії окупантів. Зокрема, щодо повномасштабного вторгнення РФ на територію України, представляючи збройну агресію як «благородну» та «оборонну».
  • Святошинський районний суд Києва оголосив вирок колишній депутатці Верховної Ради Криму Ользі Удовіній. За державну зраду вона заочно засуджена до 12 років позбавлення волі.
  • Колишній депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим Олександр Баталін визнаний винним у державній зраді та засуджений до 14 років позбавлення волі.