США ввели 500 нових санкцій проти Росії

Влада
Президент США Джо Байден. Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден оголосив про запровадження 500 нових санкцій проти РФ за війну в Україні та за смерть російського опозиційного політика Олексія Навального.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Білого дому.

«Я оголошую про понад 500 нових санкцій проти Росії за її загарбницьку війну в Україні та за смерть Олексія Навального. Вони гарантують, що Путін заплатить ще більшу ціну за свою агресію за кордоном й репресії на території РФ», — зазначив Байден.

Санкційні обмеження стосуватимуться людей, причетних до фінансового сектору РФ, оборонно-промислової бази, закупівельних мереж і тих, хто ухиляється від санкцій на багатьох континентах.

Нові експортні обмеження накладені на майже 100 організацій, які «надають приховану підтримку російській військовій машині».

«Ми вживаємо заходів для подальшого скорочення доходів Росії від продажу енергоносіїв. І я доручив своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію в усьому світі», — сказав Байден.

Нагадаємо: 

  • 13 січня 2024 року Сполучені Штати Америки запровадили нові санкційні обмеження проти Росії. Під санкції, зокрема, потрапили об’єкти військово-промислового комплексу та активи російського міністерства оборони, зокрема – перевізник кортежів Владіміра Путіна.
  • В грудні 2023 року президент США Джо Байден підписав указ про впровадження санкційних обмежень проти проти іноземних фінансових установ, які порушують санкції проти Росії та причетні до операцій, повʼязаних із постачанням для російського оборонно-промислового комплексу.
  • В листопаді 2023 року Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти Росії через війну проти України. Під обмеження потрапили банки та розробник дронів «Ланцет».