Опубліковані фотографії Олега Сенцова: у голодуючого сталася третя криза

Життя
Олег Сенцов 9.08.2018, фото: Facebook

З дозволу Олега Сенцова в мережі опубліковані його фотографії з російської колонії. Стан здоров’я українського політв’язня, який тримає голодування з вимогою звільнення усіх українських бранців Кремля, знову погіршився, у нього сталася третя криза. 

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, передає Центр журналістських розслідувань.

«Я говорила з адвокатом Олега Дмитром Дінзе, який сказав, що ситуація дуже погана. За його словами, у Сенцова зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити до лікарні, де збиралися підключити до медичної апаратури і почати примусове годування. Останній раз, коли його відвезли в міську лікарню Лабитнангі, лікарі хотіли прикувати його до ліжка і почати примусове годування. Як повідомив Дмитро Дінзе, Олег заявив про те, що припиняти голодування не збирається», – зазначила Денисова.

У той же час, російська омбудсменка Тетяна Москалькова, як і очікувалося, заявила про те, що із Сенцовым все добре, а його стан «стабільний». Крім того, за словами Москалькової, до Сенцова вже їде громадська спостережна комісія.

«Знову телефонувала російська омбудсменка Тетяна Москалькова. Розповіла, що після нашої розмови говорила з начальником ФСВП в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За його інформацією з Олегом все добре, стан стабільний. До нього їде зараз громадська спостережна комісія. Уповноважений РФ сказала, що відеозйомка, на якій я наполягала в останній нашій бесіді, можлива тільки з згоди Олега. Згодом Тетяна Москалькова повідомила про те, що Олег дав свою згоду на відеозйомку. Уповноважений з прав людини ЯНАО Анатолій Сак зможе сфотографувати Олега і зняти відео своєї розмови з ним. Уповноважений РФ пообіцяла мені надіслати», – написала Денисова.

Нагадаємо, 15 червня Олега Сенцова, який голодує з 14 травня з вимогою звільнення усіх українських політв’язнів, вивозили в реанімацію. Український режисер спростував слова омбудсмена РФ Тетяни Москалькової про «лікувальне голодування» і набір ваги. Сенцов знаходиться в окремій палаті медчастини колонії, у нього загострилися проблеми з серцем і нирками. Кожен день він п’є по 3,5 літра води, йому капають крапельницю з великою кількістю глюкози, амінокислот і поживних вітамінних речовин.

Раніше сестра українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила, що стан політв’язня катастрофічно поганий.

Адвокат політв’язня Олега Сенцова Наталія Добрева закликала РФ перевести режисера на лікування до Сімферополя, для виконання рішення ЄСПЛ.